Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 1 Mayıs 2021

FINDIĞA BÜYÜK DARBE

Fındık üreticisinin günlerdir TMO piyasadan çekilmesin bizi tüccarın eline bırakmayın feryatları yetkililer tarafından duyulmayınca fındık üreticisi salgının tam ortasında büyük bir darbe yedi .

30 nisan itibarı ile TMO fındık alımını durdurması ile birlikte piyasalarda fındık fiatı bi anda 20 tl nin altına indi.

TMO’nun sezon başında açıkladığı 22,5 TL’lik fiyata karşın, bugün fındık tüccarları fındığı ortalama 18 TL’lik bir fiyattan satın alıyor olması Türk fındığının %75 nin   yurt dışına satılması ve döviz kurlarının yükselmesine karşın, fındık ilginç bir şekilde düşüşte.

Yaklaşan Ramazan bayramı öncesi ve hasata da az bir zaman kala üreticinin ihtiyacı için ayırdığı ve satıp paraya cevirip hasat öncesi ihtiyaçlarını karşılayacağı elinde ki fındığı da görünen o ki para etmeyecek

Yorumlar

Yorumlar (1 Yorum)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

  • Osman Turk :

    2 Mayıs 2021-08:54

    Nedir bi boyle 1kg 18 lira Leeds te supermarket te findik ( kabuklu ) 100 grami nerdeyse 18 liraya geliyor sadece posete koyulmus hali yani islenmemis patozdan sonraki hali.birileri buyuk paralar kazaniyor .ureticiler degil tabiki

İlginizi çekebilir

8 MİLYONUN GEÇİM KAYNAĞI…

8 MİLYONUN GEÇİM KAYNAĞI…

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil