2021’in İLK HİBE DESDEKLERİ AÇIKLANDI

Haberin Yıldızı-

  TDDK 2021 yılı için 7 farklı sektörde yeni hibe ler için yaptığı açıklamada 42 ilimize ve 7 farklı sektöre 60 milyon avro veya Türk parası ile 400.000.000 TL. hibe verileceği açıkladı.   Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kurumunca 42 ilimize ve 7 farklı sektöre 60 milyon avro veya Türk parası ile 400.000.000 TL. hibe verileceği açıklandı. Bu hibeye ilişkin TKDK’nın IPARD2 adı verilen 6 çağrı ilanı yayınlandı. Hibe verilecek sektörler, Hangi iller, başvuru tarihi ve ne zaman yapılacağı 7 farklı sektöre tarım ve hayvancılık hibe oranlarını hemen öğrenebilirsiniz.

Hayvan ve Tarım Hibesi Projeleri

Tarım ve Orman Bakanımız sayın PAKDEMİRLİ tarafından konu hakkında açıklamalara yer verildi. Sayın Pakdemirli bahse konu hayvan ve tarım hibesinde küçük yatırımcılara öncelik verileceğini belirtti. Bu hibe ile aşağıda bahsi geçen 42 ilimizde yaşayan çiftçilerimiz belirlenen 7 sektörde hazırladıkları projeler karşılığından Devletten geri ödemesiz hibe alabilecekler

Hibe Verilecek Sektörler Nelerdir?

TKDK’nın bu tedbirinin adı Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri olup, 302 koduyla yayınlanmaktadır. Bu sektörler şunlardır; Yani hibe almak isteyen vatandaşın yukarıda yazılı olan bu 7 sektörden birinde iş yapması gerekiyor. İş yapmak derken, bununda birçok farklı şartı var. En iyisi TKDK’nın başvuru kılavuzunu okuyarak başlayabilirsiniz. Tabi verilen hibe için çiftçinin cebinden de belirli miktarda para çıkıyor. Yatırımın hepsini elbette Devlet yapmıyor. Aşağıda ismi yazılı illerde yapılan yatırımlarda Devlet %65 oranında hibe desteği sağlıyor.

%65 Hibe Verilen İller Hangileri?

Aşağıda yer alan illerimizde ise bu oran %55 oranına düşüyor.

%55 Hibe Verilen İller Hangileri?

 
Benzer Videolar