250 BİNLİRA HİBE… GEÇ KALMAYIN
Tarımsal yatırımların desteklenmesi ve vatandaşların teşvik edilmesi amacıyla uygulamaya konulan "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında 2022 yılı içerisinde yapılacak projelere %50 hibe desteği verileceği resmi gazetede yayınlanmıştı.
Proğram kapsamında 500 binlira tutarındaki bir projede üretici-çiftçi %50 hibe alacak.
Bu konuda daha detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımızın bulundukları İl,İlçe Tarım Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
Proğramda neler var,kimleri kapsıyor,şartlar neler,mevzuat hakkındaki bilgiler ise haberimizde ,
Temmuz 2020 de yayınlanan 2800 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı çerçevesinde 5 yıl boyunca uygulanacak olan % 50 hibeli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı tebliğleri yayınlandı.
21 Kasım 2020 tarih ve 31311 sayılı Resmi Gazete 'de yayınlanan 2 adet tebliğ ile "Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar" ve "Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları" na yönelik olarak 5 yıl boyunca yürütülecek programın ana esasları belirlenmiştir.
Uygulama konuları, yararlanıcıları ve proje limitleri farklı olan destekleme mevzuatı, 2006 yılından bu yana sürdürülen ve 2021-2025 yıllarını kapsayan 4.etabın unsurlarıdır. Daha önce gerçekleştirilen 3 etap kapsamında 2006-2019 yıllarında ülkemiz genelinde yaklaşık 12.000 yatırıma 2,9 Milyar TL hibe ödenmiş ve binlerce yeni istihdam olanağı sağlanmıştır.
Yayınlanan tebliğler itibariyle programların ana başlıkları aşağıda yer almakta olup, ilgili Uygulama Rehberlerinin yayınlanmasını takiben düzenlenecek etkinliklerle daha detaylı ve başvuruya yol gösterici tanıtım ve yayım çalışması gerçekleştirilecektir.
ALTYAPI YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO: 2020/25)
Yatırım Konuları Nelerdir?(*)
- Aile İşletmeciliği Faaliyetlerinin Geliştirilmesine Yönelik Altyapı Sistemleri, (Sebze-Meyve İşleme, Çelik Silo, Soğuk Depo, Örtü Altı Tarım, Kanatlı Yetiştiriciliği, Kapama Meyve-Sebze Bahçe Tesisi Sulama Sistemi, vb)
- Arıcılık Ve Arı Ürünlerine Yönelik Yatırımlar,
- Bilişim Sistemleri Ve Eğitimi,
- El Sanatları Ve Katma Değerli Ürünler, (**) (Çinicilik, Çömlek, Dokumacılık, Halı, Kilim, Sabun, Gülsuyu vb)
- İpek Böceği Yetiştiriciliği,
- Su Ürünleri Yetiştiriciliği,
- Tarımsal Amaçlı Kooperatif Ve Birlikler İçin Makine Parkları, (Elektrikli Traktör hariç kendinden yürür makineler kapsam dışıdır)
- Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Yatırımları,
- İnşaat Yapım Giderleri
- Makine Ekipman Malzeme Alım Giderleri