İki kez geriye düşen Fenerbahçe, Samsunspor karşısında son dakikalarda gelen gollerle inanılmaz bir geri dönüşe imza attı. Kadıköy’de tribünler adeta deprem gibi sallandı. Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kadıköy’de oynanan mücadele futbol tarihine geçecek anlara sahne oldu. Fenerbahçe, sahasında ağırladığı Samsunspor karşısında iki kez geriye düştüğü karşılaşmayı son dakikalarda bulduğu gollerle 3-2 kazanarak şampiyonluk yarışında kritik bir galibiyete imza attı.
Maça hızlı başlayan konuk ekip Samsunspor oldu. Karadeniz temsilcisi, 11. dakikada golcü oyuncusu M. Mouandilmadji ile öne geçti. Henüz bu golün şoku atlatılamadan 23. dakikada yine sahneye çıkan Mouandilmadji farkı ikiye çıkararak Kadıköy’de tribünleri sessizliğe bürüdü.
Ancak sarı-lacivertliler pes etmedi. Dakikalar 15’i gösterdiğinde Matteo Guendouzi, ceza sahası dışından gönderdiği sert şutla farkı bire indirdi ve Fenerbahçe’yi yeniden maça ortak etti.
İkinci yarıda Fenerbahçe baskıyı artırdı. Dakikalar ilerledikçe Kadıköy’de tansiyon yükseldi, tribünler tek yürek oldu. Dakika 89’u gösterdiğinde sahneye çıkan Dorgeles Nene, ceza sahasında oluşan karambolde topu ağlara göndererek skoru 2-2 yaptı.
Tam maçın berabere biteceği düşünülürken Kadıköy’de adeta bir mucize yaşandı. Uzatma dakikalarının 90+5’inde kullanılan korner sonrası topu önünde bulan Sidiki Cherif, yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe’ye tarihi bir galibiyet getirdi.
Son düdükle birlikte Kadıköy’de büyük sevinç yaşanırken Fenerbahçe puanını 57’ye yükseltti ve zirve yarışındaki iddiasını sürdürdü.
Yorumlar