Advert
Advert

Milletvekili Nermin Yıldırım Kara:

Milletvekili Yıldırım Kara, hükümete çağrıda bulunarak, pamuk üretiminde dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğini vurguladı. Tarım politikalarında öncelik yerli üreticiye verilmelidir” dedi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Milletvekili Nermin Yıldırım Kara:
Advert

 Haber Merkezi

Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, TBMM’de yaptığı açıklamada, Amik Ovası ve Çukurova başta olmak üzere Hatay’daki tarım üreticilerinin karşı karşıya olduğu zorluklara dikkat çekti. Yıldırım Kara, özellikle pamuk, mısır ve buğday gibi temel tarım ürünlerinde yaşanan kayıpların, AK Parti iktidarının tarım politikalarındaki eksikliklerden kaynaklandığını ifade etti.

Yıldırım Kara, konuşmasında şu değerlendirmelerde bulundu: “Amik Ovası’nda ve Çukurova’da pamuk üretimi, Hataylı çiftçiler için kritik bir geçim kaynağıdır. Ancak bu yıl yaşanan don ve kuraklık, çiftçinin adeta yasını tutmasına neden oldu. Ne üretse zarar eden çiftçi, özellikle ithal pamuğun yarattığı rekabet ve artan girdi maliyetleri karşısında büyük sıkıntı yaşıyor.”

Yerel üretimin desteklenmesi çağrısı

Milletvekili Yıldırım Kara, hükümete çağrıda bulunarak, pamuk üretiminde dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğini vurguladı. “Antakya, Kırıkhan, Hassa, Kumlu ve Reyhanlı başta olmak üzere Amik Ovası’ndaki çiftçiler, ithal pamuğun yarattığı baskıya dayanamaz hale geldi. Tarım politikalarında öncelik yerli üreticiye verilmelidir” dedi.

Yıldırım Kara ayrıca, Hatay’daki sulama altyapısına yatırım yapılması, hasat dönemlerinde ithalata sınırlama getirilmesi ve Tarım Bakanlığı'nın kararlarının tamamen yerli üreticiyi destekler şekilde şekillendirilmesi gerektiğini belirtti.

Çiftçi için hayati önemde uyarılar

Hataylı çiftçilerin gelecek sezonlarda da sürdürülebilir üretim yapabilmesi için, devlet desteğinin kritik olduğunu ifade eden Yıldırım Kara, “Tarımda yanlış politikalar ve ithal ürün baskısı, hem üreticiyi hem bölge ekonomisini olumsuz etkiliyor. Yerli üreticiye öncelik verilmezse, Hatay’daki pamuk üretimi ciddi tehdit altında kalacak” ifadelerini kullandı.

Hatay Milletvekili’nin açıklamaları, tarım politikaları ve yerli üretimin önemi konusunda Meclis gündeminde önemli bir tartışma başlatması bekleniyor.

begendim
0
Begendim
bayildim
0
Bayildim
komik
0
Komik
begenmedim
0
Begenmedim
uzgunum
0
Uzgunum
sinirlendim
0
Sinirlendim
Advert

Yorum Gönder

Yorumlar