Samsunspor, UEFA Konferans Ligi’ndeki dördüncü sınavında deplasmanda İzlanda temsilcisi Breidablik ile karşı karşıya geldi. Soğuk hava şartlarında oynanan mücadele, karşılıklı gollere sahne oldu ve Kırmızı-Beyazlılar sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla, Konferans Ligi’nde ilk kez puan kaybeden Samsunspor, 10 puana ulaşarak grup liderliğini sürdürdü ve üst tura bir adım daha yaklaştı.
Maça hızlı başlayan ev sahibi Breidablik, 6. dakikada David Ingvarsson’un golüyle 1-0 öne geçti. Ancak Samsunspor'un golcüsü Marius Mouandilmadji sahneye çıktı ve 20. dakikada skoru 1-1’e getirdi.
İlk yarı bu skorla tamamlanırken, ikinci yarının hemen başında yine Mouandilmadji rakip ağları havalandırarak takımını 2-1 öne geçirdi. Maçın 72. dakikasında ise İzlanda ekibinde Kristofer Ingi Kristinsson skoru 2-2'ye getiren golü attı. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca, her iki takım da hanesine 1'er puan yazdırdı.
Karşılaşmanın ardından basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, takımın performansından memnuniyetsizliğini dile getirdi.
"Bugünkü performansımız en iyi performansımız değildi. İlk dakikalardan beri kötü oynamadık ancak çok basit bir gol yedik. İkinci yediğimiz golü skandal olarak adlandırabilirim. Yeterince sert davranmadık ve basit bir gol yedik."
Samsunspor’un dar kadroyla mücadele ettiğine dikkat çeken Reis, zorlu hava şartlarının mazeret olmadığını söyledi:
"Dar bir kadromuz var. Önemli oyuncularımızdan yoksunuz. İklim şartları burada Türkiye'ye göre soğuk ama bu bir bahane değil. Maça kötü başlamadık ancak rakibimiz güçlü bir takım... Kötü performansımızın sebebi hava şartları değildi."
Liderliğini koruyan Samsunspor, Konferans Ligi'nde beşinci haftada hayati bir maça çıkacak. Kırmızı-Beyazlılar, evinde Yunan takımı AEK'i konuk ederek üst tur biletini cebine koymaya çalışacak.
Öte yandan Thomas Reis, Pazartesi günü ligde oynanacak önemli bir maçlarının daha olduğunu belirterek, takımın toparlanma sürecine vurgu yaptı.
Yorumlar