TÜRK-İŞ Başkanı Atalay" Millet Mağdur”

2 Aralık 2025 Salı günü TÜRK-İŞ Genel Merkezinde gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu Toplantısının ardından basına açıklamalarda bulunan Genel Başkan ATALAY; konuşmasında; “bizim, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısının ötesinde, bir senede kira, gıda, eğitim ve ulaşım rakamları ne oldu, bunlara yüzde kaç zam geldi, geçen seneden ne kadar kaybımız var, asıl tartışmak istediğimiz buydu. 50 senelik bir yapı söz konusu. Hukuktan da üye alsan yine insanlar tereddüt edecek, başka yerden de alsan yine insanlar tereddüt edecek. Ama bir yapı değişsin, bir gelsin, biz de oturup konuşalım” dedi.Atalay, hem işçilerin hem de dar gelirli milyonların yaşadığı sıkıntıya vurgu yaparak, “Asgari ücretle geçinmek mümkün değil, millet mağdur” dedi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
TÜRK-İŞ Başkanı Atalay

“Bu para artık asgari ücret değil, geçim ücreti”

Atalay, dün kendisini ziyarete gelen Vedat Işıkhan’ın “Bakanlar Kurulu’na gidiyorum, ne düşünüyorsunuz?” sorusuna net bir karşılık verdiklerini belirtti:

“Düşüncemizi 11 aydır anlatıyoruz. Gene anlattık. Şifaen söyledik, resmi bir cevap gelirse gereğini yine yaparız.”

Hükümetin görüşmede komisyon yapısıyla ilgili farklı öneriler getirdiğini söyleyen Atalay, asıl meselenin sayı değil geçim sıkıntısı olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Beş olmuş, bir olmuş, üç olmuş… Bunlar mesele değil. Burada asgari ücret ile geçinilemiyor.”


TÜİK’e çağrı: “Kira, gıda, eğitim, ulaşım ilk 20 kalemde yer alsın”

TÜRK-İŞ’in dün sunduğu talep paketinde özellikle dört kritik başlık öne çıktı:

  • Kira

  • Gıda

  • Eğitim

  • Ulaşım

Atalay, bu kalemlerin TÜİK’in sepetindeki ilk 20 başlığa dahil edilmesini isteyerek, asgari ücretin yıllık kayıp oranının buradan hesaplanması gerektiğini söyledi.

Ayrıca TÜİK’in her ay düzenli olarak açlık ve yoksulluk sınırı açıklaması yapması gerektiğini belirtti:

“Biz 40 senedir açlık-yoksulluk araştırması yapıyoruz ama TÜİK bunu her ay açıklasın. Kamuoyunu doğru bilgilendirsin.”


“Sendikalı olup da 22 bin lira çalışan yok”

Atalay, Türkiye’deki reel gelir sorununa dikkat çekerken sendikalı çalışanların dahi taban ücretin üzerinde ek gelirlerle ayakta durabildiğini, ancak buna rağmen geniş kesimlerin derin mağduriyet yaşadığını vurguladı:

“Şu karşıdaki lokantalarda çalışanlar da bizim insanımız, komşumuz, akrabamız… Büyük bir mağduriyet var.”


“Bu ülke asgari ücretlinin ve emeklinin sıkıntısını gidermek zorunda”

TÜRK-İŞ Başkanı, sadece temsil ettiği kesim için değil, tüm toplum için konuştuğunu belirtti:

“Memurun da var, işçinin de var ama öncelik asgari ücretli ile emeklinin. Ben bu ülkede yaşıyorum; sıkıntıları söylemek mecburiyetindeyim.”


“Hükümet temsilcisi olsa da olmasa da değişeceğini sanmıyorum”

Atalay, komisyon masasında yer alacak temsilcilerin sürecin sonucunu değiştirmeyeceğini belirterek şunları söyledi:

“50 senedir hangi hükümet gelirse gelsin bu işin içinde 50 kalem var. Biz yine söyleyeceğiz. Ne kadar kamuoyu oluşturursak, ne kadar dinlenirsek ona bakacağız.”

Başkanlar Kurulu'nu toplantıya çağırdığını söyleyen Atalay, resmi bir yazı gelmeden sürecin hâlâ aynı noktada olduğunu da ekledi.

begendim
0
Begendim
bayildim
0
Bayildim
komik
0
Komik
begenmedim
0
Begenmedim
uzgunum
0
Uzgunum
sinirlendim
0
Sinirlendim

Yorum Gönder

Yorumlar