Advert
Advert

YENİ CUMHURBAŞKANININ İLK AÇIKLAMASI

KKTC’de tarihi gün! Gayriresmî sonuçlara göre Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanlığı seçiminde zaferini ilan etti. İlk açıklamasında birleştirici mesajlar veren Erhürman, “Bu seçimi Kıbrıs Türk halkı olarak hep birlikte kazandık. Hep birlikte yürüyeceğiz, hep birlikte yöneteceğiz” dedi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
YENİ CUMHURBAŞKANININ İLK AÇIKLAMASI
Advert

 Haber Merkezi - K.K.T.C

“Artık Tüm Yurttaşların Cumhurbaşkanıyım”

Seçim sonuçlarının ardından kameraların karşısına geçen Tufan Erhürman, sandığa giderek oy kullanan tüm yurttaşlara teşekkür etti.
“An itibarıyla artık Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı değilim. Hangi partiye mensup olursa olsun tüm yurttaşlarımın Cumhurbaşkanı olma sözü veriyorum.”

CTP örgütlerine, bağımsız milletvekillerine, toplumcu hareket temsilcilerine ve Serdar Denktaş’a teşekkür eden Erhürman, “Ulusal Birlik Partisi’nden, Demokrat Parti’den, Yeniden Doğuş Partisi’nden ve diğer siyasi oluşumlardan bize teveccüh gösteren yurttaşlarımıza da içtenlikle teşekkür ederim” dedi.


“Kardeşliğimiz Kazandı, Hiçbir Ayrım Olmayacak”

Ülke genelinde tüm ilçelerde önde olduklarını belirten Erhürman, seçim sonuçlarının halkın birlik ve kardeşlik mesajı verdiğini vurguladı:

Kıbrıs Türk halkı olarak bölünmedik, parçalanmadık. Kardeşliğimiz kazandı. Bundan sonra da bu kardeşliği büyüteceğiz.”

Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız, adil ve kucaklayıcı bir anlayışla yürütüleceğini belirten Erhürman, “Cumhurbaşkanı eşitliğin ve özgürlüğün bekçisi olacak. Liyakat esasına göre tüm kesimlerle birlikte çalışacağız. Amacımız bu topraklar ve çocuklarımız olacak” ifadelerini kullandı.


“Cumhurbaşkanlığı Değil, Hep Birlikte Yöneteceğimiz Bir Kurum”

Erhürman, “Cumhurbaşkanı” kavramı yerine “cumhurbaşkanlığı” ifadesini özellikle tercih ettiğini belirterek, “Ben tek başıma yönetmek için yola çıkmadım. Hep birlikte yöneteceğiz. Bu, bir takım çalışması olacak” dedi.

Göreve geldikten sonra eşitlik ve adalet ilkeleri doğrultusunda tüm kurumlarda reform sürecine gideceklerini açıkladı.


“Türkiye Cumhuriyeti ile Yakın İstişare Sürecek”

Dış politika konusunda Türkiye Cumhuriyeti ile yakın temas içinde olacaklarını vurgulayan Erhürman, “Bu konuda kimsenin en ufak endişesi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti ile tüm dış politika meselelerini istişare içinde ele alacağız” dedi.

Halkın huzuru, güvenliği ve refahı için çalışacaklarını belirten Erhürman, “Zafer sarhoşluğu değil, sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz. Bizim için önemli olan halkın iradesine layık olmak ve çocuklarımızın geleceği için üretmektir” ifadelerini kullandı.


Demokrasi Vurgusu ve Kutlama Çağrısı

Tüm adaylara teşekkür eden Erhürman, “Halkımız demokrasiyi içselleştirdiğini bir kez daha gösterdi. Halkıma güvenim sonsuz, halkımla gurur duyuyorum” dedi.

begendim
0
Begendim
bayildim
0
Bayildim
komik
0
Komik
begenmedim
0
Begenmedim
uzgunum
0
Uzgunum
sinirlendim
0
Sinirlendim
Advert

Yorum Gönder

Yorumlar