Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 2 Mayıs 2020

Çaykur’dan Üreticileri Memnun Edecek Kota Açıklaması

Çaykur yaptığı basın açıklamasıyla üreticilerin çaylarını toplama ve satma konularında acele etmemelerini, üreticileri memnun edecek bir alım kotası ilan edeceğini duyurdu.Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasında üreticilerin çaylarını toplama, satma konularında acele etmemelerini, üreticileri memnun edecek, rahatlatacak bir alım kotası ilan edeceğini duyurdu.

İşte o bülten;
Geçen yıl çay sezonunun hemen ardından başladığımız yeni yılın hazırlıklarıyla ilgili öncelikle bakım, onarım, demontaj, yenileme, temizlik gibi temel alanlarda kademeli olarak işe başlattığımız çalışanlarımızla birlikte kampanya hazırlık çalışmalarını tamamlamış bulunmaktayız. Bu yılın hazırlıklarını farklı ve özel kılan diğer bir husus da malum dünya genelinde etkili olan koronavirüs salgını olmuştur. Olağan akışın dışında ilave önlemler, tedbirlerin alınmasını gerektiren bu süreçte Çaykur olarak üreteci ve çalışanlarımızın sağlığını riske etmemek, üretime de ara vermemek için yoğun bir çaba sarf edilmiş ve kampanya süresince aynı hassasiyete devam edilecektir.

Üreticilerimiz sosyal mesafe kuralını ihlal etmeden; bilgilendirmesini daha sonra yapacağımız planlamaya uygun olarak belirleyeceğimiz gün ve saatlerde alımyerlerine giderek diğer üreticilerimizle temas etmeden, kalabalık oluşturmadan çaylarını rahatlıkla satabileceklerdir.

Çay filizlerinin genel gelişimi ve mevsim şartlarının serin ve yağışlı geçmesi, özellikle orta ve yüksek kesimler için çayın erken hasat olgunluğuna gelmeyeceğini işaret etmektedir. Bu da üreticilerimize; izdiham riski oluşmadan, kademeli bir çay hasadı, dolayısıyla daha rahat çay toplama ve satma imkânı sağlayacaktır.

Bu yıl ki hasat dönemi başlangıcından itibaren virüs salgınının çevresel etkileriyle geçen yıllara göre daha zor geçecekmiş gibi bir algı oluşmuş olabilir. Ancak üreticilerimiz özellikle çaylarını toplama, satma konularında acele etmez, Çaykur olarak planladığımız alım uygulamalarımıza riayet eder, hem kendilerini hem de bizim şartlarımızı zorlamazlar ise inanıyoruz ki geçmiş dönemlerden daha rahat bir çay sezonu yaşayacağız. Ayrıca üreticilerimizi memnun edecek, rahatlatacak bir alım kotası ilan edeceğimizden acele etmemelerini, rahatlıkla çaylarını satabileceklerini belirtmek isteriz.

Son yılların en düşük çay stokuyla gireceğimiz yeni çay sezonunun; üreticilerimiz için rahat, huzurlu ve bereketli geçmesi beklentisi ve inancıyla; bütün üretici ve çalışanlarımızın Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ederiz.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil