Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 2 Mayıs 2020

Kelkit Karabuğday’da Lider Oldu

 

Şenol Yolcu

Çölyak hastalarının aradığı en önemli ürünlerden olan glütensiz un için Türkiye’nin ilk ve tek karabuğday tesisinin kurulduğu Kelkit’te üretim 2 kat arttı.

Tam Tarım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Gürsoy, devlet desteğiyle deneme üretimlerinin yapılıp başarılı olmasının ardından fabrikanın kurulduğunu belirterek gelecek yıllarda üretimi arttıcaklarını belirtti. Gürsoy,geçtiğimiz yıl 560 dönüm alanda ekimin yapıldığı Gümüşhane’de bu yıl sözleşmeli çiftçilerle karabuğday ekildiğini dile getirerek çiftçilerin 2 kat para kazandıklarını söyledi. Normal buğdayın iki katı ekonomik gelir sağlayan ve aynı zamanda çiçekli bitki olması nedeniyle arıcılar için hektarda 100 kilogram bal veren bir nektar kaynağına sahip olan karabuğday için çevre illerden de deneme üretimi talepleri geldi. Bazı üreticilerin bu yıl solucan gübresiyle deneme ekimi de yaptığı karabuğday bitkisinin ekimini takip ettikleri bildirildi.

Tayyar Gürsoy, Türkiye’de ‘zengin’ hastalığı olarak adlandırılan çölyak hastalarının glütensiz un ihtiyacını gidermek için kurdukları fabrikada  tesiste karabuğday unu, karabuğday bulguru, karabuğday yastığı ve karabuğdaydan makarna ve bisküvi üreteceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

1 HAZİRANA AZ KALDI “TMM”

1 HAZİRANA AZ KALDI “TMM”

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil