Ana Sayfa Ekonomi 2 Mayıs 2020

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yürürlüğe Girdi

http://sinop.ticaret.gov.tr/

TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Bilindiği üzere, son günlerde birçok kurum ve kuruluş tarafından koronavirüs (COVID-19) salgın hastalığının vatandaşlarımız arasında yayılmasının engellenmesi ve vatandaşlarımızın söz konusu salgın hastalıktan korunmasının sağlanması amaçlarıyla çeşitli tedbirler alınarak uygulamaya geçirilmektedir. COVID-19 salgın hastalığına karşı mücadelede alınan tedbirlerin tüketici hakem heyetlerinin faaliyet alanı kapsamında hak kayıplarına yol açmasının önlenmesi amacıyla, 10/4/2020 tarihli ve 31095 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliği’ne geçici bir madde eklenerek bahsi geçen Yönetmelikte değişiklik yapılmıştır.

VATANDAŞLARIMIZ HİÇBİR HAK KAYBI YAŞAMAYACAK; EVDE KALALIM VE RİSKİ AZALTALIM

Tüketici hakem heyetleri tarafından ilgili kişilerden istenen bilgi ve belgelerin sunulması için verilen süreler, bilirkişilere raporlarını hazırlamaları için verilen süreler ve tüketici hakem heyetleri kararlarının taraflara tebliğ edilmesi için belirlenen süreler 13 Mart 2020 ile 30 Nisan 2020 tarihleri arası dönem için durduruldu. Yönetmelik maddesinde belirtilen tarihlerin ilk ve son günleri de durdurma müddetine dahil edildi. Ayrıca, tüketici hakem heyetlerinin toplantılarının yapılması da 30 Nisan 2020 tarihine kadar ertelendi.

Tüketici hakem heyetlerine istenen bilgi ve belgelerin sunulması için verilen sürelerin bitimine durma süresinin başladığı tarih itibariyle on beş gün ve daha az kalmış ise, söz konusu süreler 1 Mayıs 2020 tarihinden başlamak üzere on beş gün uzamış sayıldı.

Yaşadıkları tüketici uyuşmazlıklarının çözümü için tüketici hakem heyetlerine başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız, başvurularını elektronik ortamda e-Devlet kapısı üzerinden Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS) aracılığıyla ilgili tüketici hakem heyetlerine iletmeye devam edeceklerdir.

Tüketici hakem heyetlerinin başvuru tarihinden itibaren altı ay ve ilgili mevzuatta öngörülen şartların gerçekleşmesi halinde on iki ay içerisinde başvuruları karara bağlama yükümlülüğü devam etmektedir.  

SALGIN HASTALIĞIN YAYILMASI TEHLİKESİ DEVAM EDERSE ALINACAK ÖNLEMLER

Salgın hastalığın yayılması riskinin devam etmesi halinde veya bu riskin ortadan kalkması durumunda Bakanlığımız ilgili mevzuatta değişiklikler yaparak gereken tedbirleri alacaktır.

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik metnine aşağıdaki internet bağlantı adresinden ulaşılabilir:

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/04/20200410-1.htm

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil