Ana Sayfa Teknoloji 5 Mayıs 2020

Bilim İnsanları, Dünya Tarihinin en Tehlikeli Yerini Yuldu

Milyonlarca yıl önce dinozorların, Dünya üzerinde hüküm sürdüğü zaten biliniyor. Her ne kadar dinozorların yaşadığı dönem oldukça tehlikeli görünse de yeni yapılan bir paleontoloji çalışması, Dünya’da daha tehlikeli yerlerin olduğunu gösteriyor.

TARİHİN EN TEHLİKELİ YERİ

100 yıllık fosiller üzerinde yapılan inceleme, 100 milyon yıl önce Sahra Çölü’nün bir kısmının muhtemelen gezegendeki en tehlikeli yer olduğunu ortaya çıkardı.

Buna göre bölgede yırtıcı dinozorlardan oluşan eşi benzeri görülmemiş bir yoğunluk vardı. Bilim insanları, bu yoğunluğun herhangi bir modern karasal ekosistemle karşılaştırılamayacak boyutta olduğunu söyledi.

dşnozor

TÜM YIRTICI HAYVANLAR AYNI BÖLGEDE

Fas’ın güneyindeki Kem Kem yatakları denen bölgede Kretase dönemine kadar uzanan kaya oluşumlarından elde edilen fosillerin analizi; etçil dinozorların, uçan yırtıcı sürüngenlerin ve timsah benzeri avcıların, o zamanlar bir çöl yerine çok büyük balıklarla dolu bir nehir sistemi olan bölgede hep beraber yaşadığını ortaya çıkardı.

Çalışmanın baş yazarı Nizar İbrahim, “Bir zaman makineniz olsaydı ve oraya seyahat edebilseydiniz muhtemelen çok uzun yaşamazdınız.” dedi.

dinozor

ARABA BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ BALIKLAR YEM OLUYORDU

Kem Kem bölgesinde bir arada yaşayan büyük avcıların birbirini yemesinin pek de olası olmadığı çalışmada yer aldı.

Çalışmaya göre bu yırtıcı avcılar, bölgede bolca görülen büyük balıkları yiyordu. Bu balıklar arasında, coelacanth’lar gibi araba büyüklüğünde balıklar da yer alıyordu.

balik

ABD, İngiltere, Avrupa ve Afrika’dan bir grup uluslararası araştırmacı tarafından yürütülen Kem Kem çalışması, Afrika’nın paleontolojik geçmişine ışık tutmaya devam edecek.

ensonhabercom.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil