Ana Sayfa Gündem, Spor 5 Mayıs 2020

Futbola Dönüş Tarihleri Belli Olmaya Başladı

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını sebebiyle tüm organizasyonlar ertelendi. Bundan ise en fazla etkilenen futbol karşılaşmaları oldu. Ülkemiz de ise önce seyircisiz oynama kararı alındı daha  sonra geçici olarak maçların ertelenme kararı verildi. Avrupa’yı da etkisi altına alan koronavirüs salgını bazı ülkelerde seyrini düşürürken bazı ülkelerde yükselmeye devam ediyor. Salgına karşı ayakta durduklarını göstermek isteyen bazı ülkeler ise futbol maçlarını ertelemeyerek seyircili oynamaya devam ediyor. İspanya, Hollanda, İtalya, İngiltere, Fransa, Almanya, Türkiye gibi ülkeler maçlarını geçici süreli olarak erteleme kararı aldılar. Bazıları ise ligleri tescil veya iptal ettiler… Peki hangi ülke maçlara ne zaman başlayacak? İşte tüm tarihler…

Türkiye’de henüz netleşmiş bir tarih bulunmuyor. Kulüpler Birliği’nden yapılan açıklamaya göre en temel senaryo liglerin 12-13-14 Haziran’da başlaması ve 26 Temmuz’da bitmesi yönünde.

Güney Kore, 8 Mayıs tarihinde maçların kesin olarak başlayacağını açıkladı.  Mayıs ayında kesinleşen diğer ülke ise Polonya ligi olacak.

Polonya ligi 29 Mayıs tarihinde başlama kararı aldı.

Çekya . Çekya 25 Mayıs tarihinde liglerin başlayacağını duyurdu.

İngiltere Federasyonu ise Premier Lig’i başlatma tarihi olarak 8 Haziran’ı işaret etti

Tacikistan’da  10 Mayıs’ta liglerin başlaması planlanıyor.

Meksika Liga MX’te 2019-20 sezonu iptal edildi. 28 kulübün katıldığı toplantı sonra küme düşmenin de 5 yıl boyunca kaldırıldığı açıklandı.

Ukrayna Futbol Federasyonu ligi 13-14 Haziran’da başlatmayı planlıyor.

Rusya Premier Lig’in haziran ayı sonunda başlayıp 2 Ağustos tarihine kadar tamamlanması planlanılıyor.

İtalya Spor Bakanı, 18 Mayıs’tan sonra antrenmanlara başlamaya izin verilebileceğini, ligin 15 Haziran’da başlama ihtimaline bakacaklarını söyledi

İspanya  La Liga yönetimi takımların bu hafta idmanlara başlamalarına izin verdi. Ligin haziran ortası başlayıp yaz aylarında tamamlanacağı kulüplere iletildi.

Yunanistan Ligi ise 28 Mayıs’ta liglerin tekrardan başlamasını planlıyor.

Avusturya Bundesliga ligi 15 Mayıs’ta seyircisiz olarak oynanacağını açıkladı.

Portekiz Liga NOS, 5 Haziran’da liglerin kaldığı yerden devam edeceğini ve ilk aşamada seyircisiz olarak oynanacağını açıkladı.

Kaynak :Ajansspor

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

DAVİD LUİZ DESEK…

DAVİD LUİZ DESEK…

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil