Ana Sayfa Dünya, Gündem 5 Mayıs 2020

Maduro: Darbe ya Teşebbüs Edenlere Müsade Etmeyeceğiz

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) destek vermekle suçladığı, silahlı eylem ve darbe girişimi için pazar gününden bu yana ülkeye sızmaya çalışan 13 kişinin yakalandığını açıkladı.
Maduro, Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores’te düzenlediği basın toplantısında, “Kolombiya’dan Venezuela’ya karşı terörist bir saldırı hazırlanıyor. ABD hükümeti, ülkeyi kana bulamak ve askeri müdahaleye bahane bulmak adına salgın dönemini terörist bir saldırı düzenlemek için kullanıyor” dedi.
Maduro, ülkesine yönelik operasyonun, mart ayında, Kolombiya’dan Venezuela’ya silahlı eylem yapılması için silah gönderdiğini açıklayan eski Tümgeneral Cliver Alcala ile başladığını ve bunun arkasında ABD’nin olduğunu ileri sürdü.
Pazartesi sabahı 25 bin Silahlı Kuvvetler mensubunun operasyon başlattığını belirten Maduro, “Şu ana kadar saldırı girişimlerine karışan 13 teröristi yakaladık, güvenlik güçleri, planlarını gerçekleştirmek için hazırladıkları savaş malzemelerini ele geçirdi. ABD hükümetinin, bu başarısız saldırı için ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesini (DEA) görevlendirdiğini ve SilverCorp adlı özel şirketin bu operasyonu planladığını öğrendik” ifadelerini kullandı.
2 ABD’li gözaltına alındı
Maduro, yakalanan kişiler arasında hükümeti devirmeyi planladığından şüphelenen iki ABD’linin pazartesi günü Venezuela’da gözaltına alındığı bildirildi.
Gözaltılar, deniz yoluyla ülkeye girmeye çalışan 8 kişinin öldürüldüğü, 2 kişininse yakalandığı operasyondan bir gün sonra geldi.
Devlet televizyonunda konuşan Maduro yakalanan kişilerin kimliklerini ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) güvenlik güçleri üyesi olduklarını açıkladı.
Devlet Başkanı Maduro, bu kişilerden birinin daha önce ABD Başkanı Donald Trump’ın güvenlik biriminde çalıştığını açıkladığını söyleyerek pasaportlarını, kimliklerini ve SilverCorp şirketi kartlarını gösterdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil