Ana Sayfa Gündem 9 Mayıs 2020

Yağ Damlamıyor

Özgür YOLCU

Oto sanayi sitesinde işlerin düştüğünü belirten Coşkun Altınışık, destek bekliyor…

Corona virüsü salgının Türkiye’de ortaya çıkmasının ardından birçok sektör etkilendi. Bunlardan biride oto sanayi sektörü.
Çin’de ortaya çıkmasının ardında tüm dünyayı dolaşan virüs oto sanayi sitesini olumsuz etkiledi.
Sanayinin durumu öğrenmek için esnaflarından Coşkun Altınışık’a konuk olduk.
Altınışık, sanayide işlerin neredeyse yüzde 20-30’lara kadar düştüğünü belirterek işyerlerini kapatan esnafların dahi olduğunu dile getirdi.


Kovid-19 süresince eleman çalıştırmanın imkansız hale geldiğini dile getiren Altınışık, çaresiz kalan dükkan sahiplerinin işyerlerini açtıklarını ve vatandaşın sorunlarını bu sayede çözdüklerini vurguladı.
Salgından sonra işlerin düştüğünü bu sözlerle dile getiren Coşkun Altınışık, “Günde ortalama 25 müşterimiz gelirken, şu an ortalama 5 müşterimiz geliyor. Bu rakam bazen de daha düşük oluyor. Bizde bunun karşısında her türlü tedbiri almaya özen gösteriyoruz. Tek kullanımlık poşet kullanıyoruz. Araçları dezenfekte ederek biniyoruz. Hem müşteri sağlığı hem de kendi sağlımız açısından oldukça dikkat etmeye çalışıyoruz.” dedi.
Salgından sağ salim çıkabilmek için desteğe ihtiyaçları olduğunun altını çizen Altınışık, konuşmasını şöyle tamamladı.
“Devletimizin vermiş olduğu destek kredisinin esnaf kesimine katkı sağlayacağı şüphesizdir. Salgının uzun sürmesi halinde işsizlik sürelerinin uzayacağı ve esnafın daha da zor durumlara düşeceğini muhakkaktır. Verilecek kredinin 6 ay ödemesiz olması önemlidir. Bu sayede esnaflarımız zor süreçten en az hasarla çıkacaktır. Sanayi sitemizde krediden faydalanan esnaf arkadaşımızın oldukça memnun olduğunu öğrendik. Temennim müracaat eden her esnafın destekten faydalanmasıdır.
Bizler her ne kadar işlerimizi başına geliyorsak ta, Trabzonlu hemşehrilerimiz sizler evde kalın.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil