Ana Sayfa Gündem, Spor 12 Mayıs 2020

Avusturya’da Liglerin Dönüşüne İzin Çıktı

Avrupa liglerinde futbol, bir bir geri dönmeye başladı. Ülkede koronavirüs önlemlerinin gevşetilmesiyle birlikte Avusturya Bundesliga’nın da dönüş yolu açıldı.

Avusturya hükümeti, ülkedeki spor organizasyonlarının yeniden başlaması için yeşil ışığı yaktı.

Federal hükümet, Avusturya Futbol Federasyonu ve Bundesliga (lig yönetimi) 12 Mayıs Salı günü bir araya geldi ve maçların devamı için gerekli şartlar üzerinde uzlaşma sağladı.

Yapılan anlaşmaya göre, ligler devam ederken koronavirüs testi pozitif çıkan futbolcular karantina altına alınacak. Bu esnada takımlar, diğer oyuncuların testlerinin negatif çıkması şartıyla, antrenmana ve maçlara devam edebilecekler.

 

RESMİ TARİH AÇIKLANMADI

12 takımlı Avusturya Bundesliga’nın tamamlanmasına 10 hafta var. Federasyon Başkanı Leo Windtner, daha önce yaptığı açıklamada, liglerin devam etmemesi halinde ülkedeki futbolun bir yıl içinde tanınmayacak duruma geleceğini söylemişti.

Bundesliga henüz resmi bir tarih açıklamasa da liglerin 2 Haziran’da ya da 6 Haziran’da devam etmesi bekleniyor. ÖFB Kupası final maçının ise 30 Mayıs’ta oynaması planlanıyor

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil