Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 13 Mayıs 2020

Başkan Daltaban : Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine Nefes Verecek

Elimizi Değil, Gövdemizi Taşın Altına Koyuyoruz

 

Şenol YOLCU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiği KOBİ finansman projesi “TOBB Nefes Kredisi” tekrar başladı. TOBB’un öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilen yeni Nefes Kredisi için Kelkit’ten müraacatlar başladı. Nefes Kredisi 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak. Ödemeler yıllık yüzde 7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Yıllık cirosu 3 milyon tl altında olan işletmeler, 50 bin `; cirosu yıllık 3 milyon tl üzeri olan işletmeler 100 bin TL tutarında kredi kullanabilecek

Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Servet Daltaban: “Bu işi seferberlik gibi gördük” dedi.

TOBB Nefes Kredisi ile ilgili açıklama yapan Mustafa Servet Daltaban, daha önce eşi benzeri görülmemiş salgın karşısında devletin aldığı ve alacağı önlemlerin ekonomi için önemine işaret etti. Daltaban şöyle konuştu: “Sağlık alanında en az sayıda can kaybı ile bu salgını atlatırken, şirketlerimizi yaşatarak COVID sonrası döneme girmemiz gerekiyor. Çünkü salgın sonrası küresel ekonomi yeni bir hal alacak. İş yapma biçimleri değişecek, rekabet daha da kızışacak. İşte bu bilinçle, bu işi bir seferberlik gibi gördük ve salgının ilk gününden beri aktif bir şekilde çalışıyoruz. İşletmelerimizin en büyük

sorunu olan finansmanda Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası olarak, elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Tüm kaynaklarımızı üyelerimizin emrine veriyoruz. Finansman ihtiyacına cevap verebilmek adına TOBB Nefes Kredisi’ni bugün itibariyle yeniden devreye alıyoruz. Cirosu 25 milyon TL’nin altında olan küçük işletmelerimiz bugünden itibaren Kelkit Ticaret ve Sanayi Odasından alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubesine başvurabilecekler”.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil