Ana Sayfa Gündem, Politika 15 Mayıs 2020

19 MAYIS COŞKUSU YAŞANACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayram ile 15 – 21 Mayıs Gençlik Haftasınında yer aldığı özel günler için kutlama programı hazırladı.

Pandemi nedeniyle farklı bir konsept ve yöntem hazırlandı

Bu yılki kutlama, faaliyet ve etkinlikler, pandemi sonucunda ortaya çıkan şartlar ve ihtiyaçlar neticesinde şekillenen daha farklı bir konsept ve yöntem doğrultusunda yürütülecek.

Bu süreçte gerçekleştirilecek faaliyetlerin odak noktasını gençler ve sporcularla doğrudan, güçlü ve yüksek etkileşime olanak tanıyan interaktif uygulamalar ve içerikler oluşturacak.

Bakanlık, Mayıs ayını kapsayacak bu faaliyetlerle oluşturulacak coşkunun, son dönemde yaşanan gelişmelerin gençler başta olmak üzere ülke genelinde yaşattığı negatif ruh halinin bertaraf edilmesini amaçlıyor.

Faaliyetlerin ana mecrası geçmiş yılların aksine dijital mecralar olacak

Bu yılki etkinlik ve faaliyetlerin ana mecrası geçmiş yıllardaki saha faaliyetlerinin aksine dijital mecralar olacak. Bakanlık sosyal medya hesaplarında milli mücadele ruhu ve Gençlik ve Spor Bayramı hakkında bilgilendirici içeriklerin yayınlanırken, yarışmalar, söyleşiler, konserler gibi gençlerin katılımını sağlayan interaktif etkinlikler gerçekleştirilecek.

Gençlerin, Bakanlık ve Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili düşüncelerini paylaşabileceği etkinlik ve içerikler hazırlanacak. Spor ve hareketliliğe teşvik amacıyla farklı konsept ve kurgularla hazırlanan içerikler sosyal medyadan yayınlanacak.

Mevcut şartların uygun olması durumuna bağlı olarak kısıtlı sayıda saha etkinlikleri de yapılacak.

Gençlik Haftası

Gençlik Haftası kapsamında ilk olarak, 15 Mayıs Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun başkanlığında Anıtkabir ziyareti gerçekleştirilecek. Gençlik haftasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle evde kalınan günlerde, başlattığı Online Genç Ideathon, kahramanlara mektup ve her ev bir şiir, satranç ve kültür sanat yarışmalarının sonuçları açıklanacak. Hafta boyunca ayrıca, dijital ortamda kültür, sanat, spor alanında bir çok etkinlik gerçekleştirilecek.

19 Mayıs’ta Anıtkabir’de tören yapılacak

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla resmi tören, 19 Mayıs Salı günü Anıtkabir’de düzenlenecek. Bakan Kasapoğlu başkanlığındaki heyet Atatürk’ün mozolesine çelek bırakacak ve saygı duruşunda bulunacak.

Ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu video konferans yöntemiyle gençlerle buluşacak. Aynı gün stadyumlarda İstiklal Marşı okunacak.

‘’Gençlerimizle geleceğe yürümekten gurur duyuyorum’’

Bakan Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın bu yıl ülkemiz ve dünyanın çok kritik bir süreçten geçtiği bir dönemde kutlanacağına işaret etti.

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl, cumhuriyetimize, istiklalimize, hukuka, demokrasiye sadakatle sahip çıkan gençlerle meydanlarda bir arada olamayacağını, ancak bu coşkuyu gençlerle birlikte farklı platformlarda yaşayacaklarını kaydeden Bakan Kasapoğlu, ‘’Biz, ülkemizin değerlerine sımsıkı bağlı gençlerle geleceğe yürümekten gurur duyuyoruz’’ dedi. Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu:

‘’Ülkemiz ve dünyanın içinden geçtiği bu önemli ve kritik süreçte topyekün bir sınav veriyoruz. ‘En büyük varlığımız, en büyük imkânımız’ olan gençlerimiz, her alanda olduğu gibi koronavirüsle mücadelede de Vefa Destek Gruplarıyla olsun, gençlik merkezlerimizde siperli maskeler üreterek olsun ‘biz de varız’ dediler. Bu vesileyle gençlerimize bu süreçteki gayretleri ve fedakarlıkları nedeniyle teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını  aynı coşkuyla meydanlarda kutlayacağız.’’

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil