Ana Sayfa Dünya, Gündem 15 Mayıs 2020

Avusturalya kısıtlamaları azalttı Eyalet Başbakanı Uyardı

Avustralya genelinde işletmeler, yaklaşık 8 haftadır yemek hizmetlerinin kapalı olmasının ardından ilk kez bugün kapılarını açtı.

Koronavirüs kısıtlamalarının hafifletilmesiyle birlikte yüzlerce vatandaş cafelere ve plajlara akın etti, özgürlüğün tadını çıkardı.

Avustralya genelinde işletmeler, yaklaşık 8 haftadır yemek hizmetlerinin kapalı olmasının ardından ilk kez bugün kapılarını açtı.

Hükümetin ekonomiyi yeniden başlatmak ve günlük hayatın normale dönmesi için 3 adımlı planının ilk aşamasıyla, egzersiz gruplarına ve kiliselerin açılmasına da izin verildi.

Avustralya’nın enfeksiyon eğrisini düzleştirmede elde ettiği başarının ardından, federal hükümet eyaletlerin kendi belirleyecekleri zamanlamaya göre kısıtlamaları gevşetmesine yeşil ışık yaktı.

NSW, mekanlarda daima 10 müşteri olma şartıyla kapalı alanda yemek hizmetine izin veren ilk eyalet oldu.

Diğer eyaletlerin de gelecek haftalarda NSW’i takip etmesi bekleniyor, Güney Avustralya şu an cafelerin ve restoranların dışarıda 10 kişiye kadar hizmetine izin veriyor.

Bu sabah kalabalık gruplar Bondi’da bir cafede masa bulabilmek için soğukta sıra bekledi.

Öte yandan bazı işletme sahipleri kapalı mekanda yemek hizmetine dönüşte ağırdan alıyor, zira 10 kişi sınırıyla çalışmaya değmeyeceğini belirtiyorlar.

Sydney’in en popüler plajlarından bazıları bugün 10 kişilik gruplara kapılarını açtı.

Clovelly, Coogee ve Maroubra dahil Randwick’teki tüm plajlar açıldı.

Publar ve kulüpler de yemek hizmetiyle sınırlı olarak kapılarını açabiliyor, fakat hepsinin açılmayacağı belirtiliyor.

Eyalet Başbakanı’ndan uyarılar

NSW’deki kısıtlamaların gevşetilmesinin ilk gününde Başbakan Gladys Berejiklian kaygılı olduğunu belirterek vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Berejiklian, mekanlardan ziyade insanların davranışlarının kendisini kaygılandırdığını söyledi, “Sıradaysanız sosyal mesafeye uyun” dedi.

Başbakan, toplu taşımayı kullanacak kişilere sabah ve akşam yoğun saatlerinden kaçınmaları çağrısı yaptı.

Berejiklian, “Bu haftasonu sosyal mesafeyi korumak, geçen haftasonunda daha önemli çünkü dışarıda daha fazla insan olacak” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil