DOLAR 32,5401 -0.01%
EURO 35,0261 0.43%
ALTIN 2.434,190,47
BITCOIN 2078162-4.00576%
Trabzon
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Kırgızistan ve Türkiye Siyasi İstişareleri Video Konferans Yöntemiyle Gerçekleştirildi
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • Kırgızistan ve Türkiye Siyasi İstişareleri Video Konferans Yöntemiyle Gerçekleştirildi

Kırgızistan ve Türkiye Siyasi İstişareleri Video Konferans Yöntemiyle Gerçekleştirildi

ABONE OL
15 Mayıs 2020 07:20
Kırgızistan ve Türkiye Siyasi İstişareleri Video Konferans Yöntemiyle Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırgızistan ve Türkiye arasında Dışişleri Bakanlıkları Müsteşarları düzeyindeki siyasi istişareler 14 Mayıs 2020 tarihinde Kovid-19 salgını nedeniyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ikili siyasi istişareler ilk olarak modern bilgi teknolojisi kullanılarak yapıldı.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Azizbek Madmarov ile Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sedat Onal başkanlığındaki video konferans şeklinde düzenlenen toplantıya Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev ile Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat iştirak etti.

Video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda siyasi, ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanlarında ikili işbirliğinin güncel konuları ele alındı.

Toplantıda ayrıca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını konularına, özellikle iki hükümetin halk sağlığını korumak ve koronavirüs enfeksiyonunun daha fazla yayılmasıyla mücadele etmek için alınan önlemlere özel önem verildi.

Madmarov, insani ve teknik yardımları, Türkiye’deki Kırgız vatandaşlarının ülkelerine tahliye edilmesi, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’un kendilerini zor durumda bulan Kırgızistan vatandaşlarına kapsamlı yardım sağlama talebine desteklerinden dolayı Türk tarafına teşekkür etti.

Koronavirüs salgını ve olumsuz sonuçları göz önüne alan taraflar Dördüncü Dünya Göçebe Oyunlarını 2021’e erteleme tavsiyesini doğruladı. Daha önce, etkinliğin Türkiye’de bu yılın yaz ayında yapılması planlanıyordu, ancak koronavirüs pandemisi ile bağlantılı olarak taraflar, etkinliğin ölçeğini korumak için Oyunları gelecek yıla ertelemeye karar verdi.

Uluslararası ve bölgesel örgütler çerçevesinde etkileşim konularının kapsamlı bir tartışması ve çok taraflı platformlarda ortak eylemlerin koordinasyonu gerçekleştirildi.

Ayrıca, yaklaşan etkinliklerin programını gözden geçiren taraflar, üst düzeyde planlanan ziyaretleri ve toplantılar konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Kaynak:.goldenbridgenews

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!