Ana Sayfa Gündem 20 Mayıs 2020

Havaalanı Pist Yenileme Çalışmaları Tahmin Edilen Sürede Bitiriliyor

Türkiye’nin hava trafiği yönünden en önemli havalimanları arasında yer alan ve yılda 29 binin üzerinde uçağın iniş kalkış yaptığı Karadeniz kıyısındaki Trabzon Havalimanı, pist bakımı nedeniyle yaklaşık 1 ay süreyle uçuşa kapatılmıştı.

Pist yenileme çalışmaları araklıs devam ederken hava koşullarınında iyi gitmesi sürecin aksamamasını sağladı yetkililerden aldığımız bilgiye pist yenileme çalışmaları tahmin edilen 1 aylık süre içinde bitirilecek .

Şu an itibarı ile uçak firmaları haziran ayı için bilet satışlarına başladılar

1957 yılında Hava Meydanı olarak trafiğe açılan Trabzon Havalimanı 1995 yılında DHMİ yönetim kurulunun 503 sayılı kararı ile Havalimanı statüsüne kavuşturuldu. İlk C-47, F-27, F-28 ve DASH-7 tipi uçaklar ile hizmet veren Trabzon Havalimanı 1985 tarihinde 45×2 bin 640 metre ebatlarındaki ışıklandırılmalı yeni pistin hizmete girmesiyle her türlü uçağın iniş ve kalkışına uygun hale getirildi. CAT-1 standartlarında hizmet veren Trabzon Havalimanı aynı anda 14 adet büyük gövdeli, 4 adet küçük gövdeli uçağın park kapasitesine sahip. 1988 tarihinde geçici hudut kapısı ilan edilen havalimanı tarifeli/tarifesiz, iç hat/dış hat uçuşlarına açık, 24 saat süre ile yerli ve yabancı hava trafiğine hizmet veriyor.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

VAKA SAYISI 25 BİNİ GEÇTİ

VAKA SAYISI 25 BİNİ GEÇTİ

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil