Ana Sayfa Gündem, Yaşam 22 Mayıs 2020

Trabzonda ki Yurtlarda Karantinada Kimse Kalmadı

ABD’den getirilerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Trabzon’da yurda yerleştirilen 288 kişi, Sağlık Bakanlığınca yayımlanan genelge doğrultusunda evlerine uğurlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın koordinasyonu ve Dışişleri Bakanlığının çalışmasıyla gerçekleştirilen tahliye kapsamında Houston’dan havalanarak Ordu-Giresun Havalimanı’na inen Türk Hava Yollarına ait uçaktaki 296 Türk vatandaşından 288’i, kara yolu ile Trabzon’a getirilerek Gençlik ve spor Bakanlığına bağlı Gülbahar Hatun Yurdu’nda karantinaya alındı.

Sağlık Bakanlığınca valiliklere gönderilen ve “Yurt dışından planlı uçuşlarla gelen vatandaşların 14 günlük izolasyonlarının artık KYK yurtlarında yapılmayacağı, hava alanlarında muayeneleri sonrası evde izolasyonlarının ve izlemlerinin yapılacağı” belirtilen yazı kapsamında kentte karantinada tutulan 288 kişi tahliye edildi.

Tahliye edilen vatandaşlar, otobüslerle memleketlerine uğurlandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

TELLO BONSERVİSSİZ GELECEK

TELLO BONSERVİSSİZ GELECEK

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil