Ana Sayfa Dünya, Gündem 22 Mayıs 2020

Ukrayna’da Okullar Açılacak!

Ukrayna’da yaklaşık olarak 60 gündür kapalı olan kara sınırları ve okullar 1 Haziran tarihinde açılacak.

Ukrayna, korona virüs etkisi azaldığından ötürü bazı ülkelerle sınırların açılacağı ve okul döneminin ise yeniden başlayacağını kamuoyuna duyurdu.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal yaptığı açıklamalarda “Korona Virüs etkisini azaltmasından ötürü yapılan kademeli gevşetilmede atılan adımlar sonucunda Polonya, Slovakya, Moldova, Macaristan ve Romanya ile toplam 66 sınır kapısı tekrar faaliyete başlayacak” ifadelerini kullandı.

Virüs etksinin azalmasıyla birlikte Kademeli olarak esnetilen karantina uygulamasına yönelik bir açıklama da Kiev Belediye Başkanı’ndan geldi. Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, 1 Haziran tarihinde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yeniden başlanacağını, spor salonlarının, plajların ve halka açık bazı yerlerinde açılacağını söyledi

Diğer yandan Ukrayna Sağlık Bakanının yaptığı açıklamada; “ülke genelindeki korona virüs vaka sayısı 19 bin 706’ya, can kaybı ise 579’a yükseldi.” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil