Ana Sayfa Dünya, Ekonomi, Gündem 24 Mayıs 2020

Hertz ” Buraya Kadar ” Dedi

Hertz, Cuma gecesi  22 mayıs ta  ABD ve Kanada’daki işleriyle ilgili ABD iflas işlemlerine tabi olduğunu açıkladı.

Grup, yaptığı açıklamada, “Covid-19’un seyahat talebi üzerindeki etkisi ani ve dramatik bir şekilde şirketin gelir ve gelecekteki rezervasyonlarında keskin bir düşüşe neden oldu.” Dedi. Hertz, çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığına ve güvenliğine öncelik vermek için “acil önlem” aldığını söyledi.

Ülkemizde de 20 adet ofisi bulunan ünlü otomobil kiralama  şirketi Hertz, iflas bayrağını çekmek üzere. The Wall Street Journal’ın haberine göre Hertz, bir süredir filoları için gereken kiralama ücretlerini ödememiş durumda. İddialara göre firma, bu ödeme sürecini esnetmek adına bazı markalar ile görüşmeye başlamış.

Seri şekilde işten çıkarmalara başladığı söylenen firmanın, birkaç haftadır aylık giderleri kısmak için uğraştığı da belirtilmiş. WSJ’nin haberine göre Hertz’in 4 Mayıs’a kadar bu sorunu çözmesi gerekiyordu. Kiralama şirketinin yetkililer ile anlaşamaması ya da borçlarını ödeyememesi halinde elindeki varlıklara el koyulabileceği söyleniyor.

Herz’in CEO’su Kathryn Marinello, firmanın elindeki nakit parayı koruyarak iflas bayrağını çekmek istemediklerini belirtmiş. Marinello’nun ABD Hazine Bakanlığı ile görüştüğü ve kiralama şirketi için bir yardım paketi talep ettiği iddia ediliyor.

Araç kiralama şirketlerinin en büyüklerinden olan Hertz’in 17 milyar dolarlık borç içerisinde olduğu söyleniyor. Firma şimdiden Kuzey Amerika’daki 10.000 çalışanının işine son vermiş durumda.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil