Ana Sayfa Gündem, Teknoloji 24 Mayıs 2020

Rekor Avustralyadan Geldi

 

Avustralyalı araştırmacılar, saniyede 44.2 terabayt ile en hızlı internet bağlantısını kaydettiklerini açıkladı. Bu hızla, tam bin adet yüksek çözünürlüklü filmi indirmek bir saniyeden daha az bir zaman alacak.

Avustralya’da Monash, Swinburne ve RMIT üniversitelerinden uzmanlar, saniyede 44.2 terabayt internet  hızına ulaştıklarını duyurdu.

 

Çalışma için mevcut internet altyapısı kullanıldı, ancak donanımdaki 80 lazerin yerine ‘micro-comb’ olarak bilinen tek bir optik çip yerleştirildi. Bu çipler, yüzlerce kızılötesi lazer içeriyor.

Swinburne Üniversitesi’nden Profesör David Moss, bulguları ‘muazzam bir atılım’ olarak niteledi. Moss, “Micro-comblar, dünyanın doymak bilmeyen bant genişliği talebini karşılamak için bizlere muazzam bir imkân sunuyor” dedi.

1000 tane film 1 saniyede inecek

Dünya rekoru sayılan bu hızla, tam bin tane yüksek çözünürlüklü filmi bir saniyeden de kısa bir sürede indirmek mümkün oluyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil