DOLAR 32,5775 0.1%
EURO 34,9456 0.27%
ALTIN 2.416,12-0,28
BITCOIN 2098231-3.2161%
Trabzon
23°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Batı Şeria Bölgesinde Bugün  Camilerin Çoğunda Bayram Namazları Kılındı
  • Haberin Yildizi
  • Dünya
  • Batı Şeria Bölgesinde Bugün Camilerin Çoğunda Bayram Namazları Kılındı

Batı Şeria Bölgesinde Bugün Camilerin Çoğunda Bayram Namazları Kılındı

ABONE OL
25 Mayıs 2020 00:03
Batı Şeria Bölgesinde Bugün  Camilerin Çoğunda Bayram Namazları Kılındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin Enformasyon Merkezinden yapılan açııklamada mümkün olabildiğince sosyal mesafeye uyularak bayram namazının camilerde kılındığını açıkladı 

Filistin’in Gazze bölgesinde, işgal altındaki Batı Şeria’da, Kudüs’te ve 1948’de işgal edilmiş bölgede bulunan camilerin çoğunda bayram namazları kılındı.İnsanlar koronavirüs salgınına karşı tedbir olarak genellikle maske taktı ve namazda kişisel seccadelerini kullandılar. Bu arada mümkün olduğunca aralardaki mesafelerin korunmasına çalışıldı.Gazze’deki Sağlık ve Vakıflar bakanlıkları bayram namazlarının camilerde kılınmasına izin verileceğini açıklamışlardı. Bunun için gerekli tedbirlerin de alınacağını bildirmişlerdi.Batı Şeria bölgesinde ise hükümetin bayram namazlarına camilerin kapatılması kararına rağmen ahali camilere toplandı.Filistin Enformasyon Merkezi, Filistinli gönüllü fotoğrafçıların Filistin’in değişik bölgelerinden çektikleri ve sosyal medya organlarında yayınladıkları görüntüleri derledi. Aşağıda bunlardan bazılarını yayınlıyoruz:Filistin’in Gazze bölgesinde ve işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde bugün (24 Mayıs Pazar) camilerin çoğunda bayram namazları kılındı ve vatandaşlar bayram namazlarını kılmak için camilere gittiler.Gazze’de Vakıflar Bakanlığı’nın talimatıyla salgına karşı gerekli tüm tedbirler alınarak bayram namazı için camilerin açılması kararı alınmıştı. Batı Şeria bölgesinde ise hükümetin camilerin kapalı kalması kararına rağmen vatandaşlar bayram namazları için camileri açtılar.

Batı Şeria şehirlerinde ve beldelerinde vatandaşların bayram namazları için camilere giderek kilitlerini açtıkları veya camilerin sahalarında namazlarını kıldıkları görüldü.Eski El-Halil bölgesinde yer alan Hz. İbrahim Camisi’nin sahasında da, işgal rejiminin gönderdiği çok sayıda işgalci askere rağmen bayram namazı kılındı.

El-Halil’den itibaren bazı şehirlerde vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren yürüyüş yaparak camilerin bayram namazı için açılmasını istediler.

Tulkerem, Cenin, Nablus ve Beytülahim şehirlerinde de muhtelif camilerde bayram  namazı kılındı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!