Ana Sayfa Gündem, Spor 26 Mayıs 2020

Özdilspor Başkanı Mihrap Altınışık: Millet Bahçesine dikkat çekti. “Yavuz Selim’i Trabzona Kazandırın”

Özdilspor Başkanı Mihrap Altınışık: Milet Bahçesine dikkat çekti.Yavuz Selim’i Trabzon hakına Kazandırın dedi 

 

Özgür Yolcu

Özdil Spor Kulüp başkanlığında 1 yılını tamamlayan Mihrap Altınışık, Temmız 2020 tarihinde oluşturacakları yeni yönetimle yollarına devam edeceklerini söyledi.

Haberin Yıldızı olarak, bugün Özdil Spor Kulüp Başkanı Mihrap Altınışık’a konuk olduk. Biz sorduk başkan cevaplandırdı. Trabzon futbolu için görüşlerini açıkça aktardı.

Altınışık, Kovid-19 Pandemi sürecinde futbolun yara aldığını hatırlatarak, amatör liglerin bu haliyle tescil edilmesi kararının doğru olacağını belirtti.

Amatör liglerde altyapı çalışmalarına değinen Başkan Altınışık, çocukların birer çiçek olduklarını çiçeklerin ise korunması gerektiğinin altını çizdi. Trabzon’da altyapı tesisleri (futbol saha) nin yetersizliğine dikkat çeken Altınışık, yıkılan Yavuz Selim stadının yerine yapılmakta olan Millet Bahçesi kompleksinin içerisine mutlaka yeniden Yavuz Selim sahasının yapılmasını istedi.

“Yavuz Selim sahası demek Trabzon’un buluşma yeri demekti. Hepimizin anısının olduğu yer. Yanında Avni Aker Stadı ve Trabzonspor Bulvarı. Trabzon’un ekonomisi, turizmi burada atardı” diyen Mihrap Altınışık, ile futbola dair daha bir çok soruyu sorduk. Başkan Altınışık sorularımıza içtenlikle cevaplandırdı

Özgür YOLCU:  Sayın Altınışık, Covid-19 sürecünde ara verilen amatör liglerin geleceğini nasıl görüyorsunuz.

Mihrap Altınışık: Çok iyi hazırlandığımız 2019-2020 sezonu maalesef yarıda kaldı. Liglerimize ara verildiğinde grubunuzu 2 nci bitirerek play-off grubuna kaldık. Grupta 6 maçımızda 5 ini kazanarak yine lider bitirdik.Liglerin bu şekilde tescil edilmesi bizi etkilemez. Çünki 1 maçımız kaldı. Özdil Spor olarak görüşümüz böyle. Dünya futboluna baktığımızda Süper ve amatör liglerde tescil edilmiş bir çok lig var. Eğer sözkonusu insan sağlığı ise Özdil Spor olarak liglerin bu haliyle tescil edilmesi fikrini açıkça kabul ediyoruz.

Özgür YOLCU: Amatör liglerde altyapı çalışmalarına nasıl bakıyorsunuz?

Mihrap Altınışık: Güzel soru. Teşekkür ediyorum. Liglerimizin kanayan yarasıdır. Karşımıza çıkan en önemli sorunların başında geliyor. Özdil Spor olarak alt yapı sorunlarına kayıtsız kalmadık. Her zaman altyapı ile mücadele ettik, fikir ürettik. Ama bir arpa boyu yol alamadık. Hedeflerimizi gelecek döneme aktardık. Çünkü alt yapı büyük bütçeler gerektiriyor. Ama sorunun da çözülmesi de gerekiyor. Gelecek dönemde işe beden eğitimi öğretmeniyle başlayacağız. Ardında teknik-taktik hocalarla planlamalar yapacağız. Her yaş grubunda takım oluşturacağız.Takım oluştururken de amacımız 1 ncilik asla olmayacak. Eğitimi ön plana tutarak dönüşümü sağlayacağız. Unutmayalım her çocuk bir çiçektir. Çiçek ilgi ister. Bizde bu sözden yola çıkarak; çocuklarımızı spor sayesinde  kötü alışkanlıklardan koruyup gizli kalmış özelliklerini ortaya çıkarmasını sağlayacağız. Bizim altyapı anlayışımız bu. Yetiştirdiğimiz gençleri bir gün spor sahalarında görürsek en güzel hediyeyi aldığımızın göstergesi olacaktır. Özdil Spor olarak başka süprizlerimizde olacak.

Özgür YOLCU: Gördüğüm kadarıyla altyapıya önem veriyorsunuz. Kutluyorum. Ancak kapıyıda açık bırakıyorsunuz. Biraz açarmısınız?

Mihrap Altınışık: Çok önemli konulara değiniyorsunuz. Sayın Yolcu, bir kez daha teşekkür ediyorum. Evet; alt yapı hem tesis için hemde gençler için. Gençler için yapacaklarımı az evvel anlattım. Ancak tesis yönünden maalesef yeterli kaynağımız yok. Yeni yeni tesis yapamadığımız gibi eskileride elimizde tutamıyoruz. Yani gençlerimiz biçiliyor sayın Yolcu.

Hatırlayın; şehrin göbeğinde Yavuz Selim futbol sahamız vardı. Yanında Avni Aker stadımız yanında 19 Mayıs Spor Salonumuz. Spor severler her gün müsabaka izlemek için buraya akın ederlerdi. Bu alan aynı zamanda Trabzonspor Bulvarı idi. Bulvar aynı zamanda şehrin ekonomisine ve turizmine önemli katkı sağlardı. Herkesin hatta sizin bile acı-tatlı anılarınız vardı. Değil mi? Ne oldu. Bütün saha-stad-salonu yıktınız. Bir nesil ağlıyor.

Buraya Millet Bahçesi yapıyorsunuz. Şimdi tek bir isteğim var. Gelin yaptığınız Millet Bahçesinin bir kısmına yeniden YAVUZ SELİM SAHA’sını yapın. Trabzon’un minnetini kazanın. Gençleri kazanın. Gönül kazanın. Trabzon’u kazanın.

Özgür YOLCU: Özdil Spor olarak tesisleşme konusunda nerdesiniz?

Mihrap Altınışık: Özdil Spor olarak ise tesisleşme anlamında modern kompleks kazandırmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Tesisimizin içinde futbol sahası, antreman sahası, idari bina, oyun salonları gibi aktivitesi zengin alternatifler sunacağız. Bunun için futbol severlerden 3 yıllık bir müsade istiyoruz.

Özgür YOLCU: Türk sporunu için Trabzon zengin bir kaynak. Kaynağı iyi işlemek için spora gönül vermiş genç kardeşlerimize gerek kulüp başkanı gerekse ağabeyleri olarak neler söylemek istersiniz?

Mihrap Altınışık: Öncelikle gençlere tavsiyem spor yapsınlar. Ve spora olan yatkınlıklarını ortaya çıkarsınlar. Biri futbolda başarılıdır, diğeri basketbolda. Biri güreşi sever diğeri masa tenisini. Hiç önemli değil. Yeterki spor yapsınlar. Spor insanları kötü alışkanlıklardan korur, spor boş zamanı doldurur, spor sosyalleştirir, spor birleştirir, spor iyi bir doktordur. Spordan uzak durmasınlar. Çünki yalnız değiller, biz yanlarındayız.

Özgür YOLCU: Sayın Altınışık, bu keyifli sohbet için teşekkür ediyor, Özdil Spor’a gelecek sezonlarda bol gollü galibiyetler diliyorum.

Mihrap Altınışık: Ben de sizlere teşekkür ediyorum Yayın hayatına yeni başlayan Haberin Yıldızı haber merkezine başarılar diliyorum.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

TARİHTE BUGÜN NELER OLMUŞ ?

TARİHTE BUGÜN NELER OLMUŞ ?

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil