Ana Sayfa Gündem, Politika 11 Haziran 2020

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ALT VE ÜST YAPI PROJELERİ İÇİN DÜĞMEYE BASTI

 

 

Haberin Yıldızı-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, alt ve üst yapı projeleriyle bugüne kadar 38 milyon vatandaşın altyapı sorununun çözüldüğünü belirterek, “2023 yılına kadar 576 alt yapı-üst yapı projemizi hayata geçireceğiz. Tüm bu çalışmalarımıza da toplam 10 milyar liraya yakın bütçe ayırdık.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bağlı kuruluşu İller Bankası Türkiye genelinde alt yapı projelerine aralıksız devam ediyor.

Bakan Kurum’un talimatıyla kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu, atıksu arıtma tesisi, meydan, site ve alt-üst geçit projelerinin birçoğu hızlandırılarak, tamamlanma aşamasına getirildi.

Bu kapsamda Antakya; Odabaşı-Güzelburç-Narlıca Kanalizasyon Tesisi projesi tamamlandı. 36 milyon 827 bin liraya mal olan proje ile bölgenin kanalizasyon sorunu sona erdi.

Osmaniye’de alt geçit ve meydan yapımı projeleri de bitirilerek, yaklaşık 50 milyon liraya mal olan alt geçit ve meydan ıslah çalışamaları ile Osmaniye yeni çehresine kavuştu.

Burdur Gölhisar ve Karamanlı, Balıkesir Marmara, Savaştepe ve Susurluk, Çanakkale Ezine, Şırnak ve Hakkari Merkez, Denizli Baklan, Nevşehir Gülşehir ve Kozaklı, Yozgat Boğazlıyan ve Sinop Durağan’da ; kanalizasyon, yağmur suyu, içme suyu, atıksu arıtma tesisi projelerinin tamamı da bitirildi. Bu projelere de 350 milyon liranın üzerinde kaynak harcandı.

 

“15 ALT YAPI PROJESİNİN AÇILIŞI VE 2 ALT YAPI PROJESİNİN DE TEMELİNİ ATACAĞIZ”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapılan çalışmalar sonucunda 15 alt yapı projesini tamamladıklarını söyledi.

Bursa İnegöl’ün 116 milyon liraya mal olacak içme suyu projesi ve 37 milyon liralık Van Edremit kanalizasyon projesi için de temel atma aşamasına gelindiğini belirten Kurum, “Önümüzdeki günlerde 15 alt yapı projesinin açılışı ve 2 alt yapı projesinin de temelini atacağız. Tüm bu çalışmalar kapsamında belediyelere 606 milyon 539 bin 611 lira kaynak aktardık.” diye konuştu.

Kurum, Bakanlık olarak 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini ve  bu kapsamda mevcut projelerin bir an önce tamamlanması için gayret gösterdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

“Atıksu alanında 1,5 milyara yakın 116 projeyi, yine içme suyu alanında 1,5 milyar bütçeyi bulan 96 içme suyu temeli ve ıslah çalışmasını, 40 milyon bütçe ile Şehircilik ile ilgili meydan, sanayi sitelerinin ıslahı gibi 144 projeyi ve üstyapı- diğer alt yapı çalışmalarımızı kapsayan 6 milyon 868 milyon lira bütçeli projelerimiz olmak üzere 2023 yılına kadar toplam 576 alt yapı-üst yapı projemizi hayata geçireceğiz. Tüm bu çalışmalarımıza da toplam 10 milyar liraya yakın bütçe ayırdık.”

Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda hareket edip, alt yapı çalışmalarına yoğunluk verdiklerine işaret ederek, “İl ve ilçe ziyaretlerimizi daha da arttıracağız. Bakanlığımız aracılığıyla hayata geçirdiğimiz tüm ıslah çalışmaları ve yeniden inşa projeleri, hibe destek projeleri ile bugüne kadar 38 milyon vatandaşımızın altyapı sorununu çözmüş bulunmaktayız.” değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

“VAR” HAKEMİ BELLİ OLDU

“VAR” HAKEMİ BELLİ OLDU

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil