Ana Sayfa Gündem, Politika 12 Haziran 2020

Özgür Özel Yaptığı Basın Toplantısında “Milletin Cebinden Kuruş Değil , 57 Milyar Çıktı ”

 

Haberin Yıldızı-

“MİLLETİN CEBİNDEN KURUŞ ÇIKMADI DİYOR, 5 YILDA BÜTÇEDEN 57 MİLYAR ÇIKTI”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehir hastanelerine ilişkin açıklamalarını eleştirerek, “Hesap sormak en meşru hakkımız, hesap vermemek anayasaya aykırı. Ama versek de anlamazlar diyerek milletin aklıyla alay ediyorlar. Milletin cebinden kuruş çıkmadı diyor bu hastaneler için. 2017-2020 arası bütçeden ayrılan para 18 milyar TL. Önümüzdeki iki yıl için ayırdıkları parayı da kattıklarımızda 5 yılda 57 milyar TL para ayırdılar bütçeden şehir hastanelerinin finansmanına. Pandemi döneminde aile başına günde 11 TL vermiş, övünüyor. 55 milyar anapara ve faiz ödüyor şehir hastaneleri için. Ödeme garantilerini yapma diyorduk ya… 55 milyar sırf şehir hastanelerine verdikleri para, pandemide dağıttıklarının 10 katı. Eğer bu şehir hastanelerinin inadı olmayıp, faiz lobilerine para ayırmasaydı, vatandaşlara bu süreçte 10 kat fazla para dağıtılabilirdi” dedi.
CHP’li Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “CHP olarak, halkın gündemini dile getirmeye, çiftçisinden, memuruna, işçisinden, işsizine kadar Meclis’ten çok şey bekleyen vatandaşlarımızın sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyoruz. Bekçilerle ilgili yasa, Meclis’ten geçti. Vatandaşımız bekçiyi sever. Orhan Kemal’in Murtaza’sındaki bekçi olun, mahallenin bekçisi olun. Birileri bekçiyi tekçi yapmak istiyor. Tekçi olmayın, o tek adamın gönlünde yer kurup, toplumun tamamında başka bir yere savunursunuz” dedi. Özel, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine de tepki gösterdi.
CUMHUR İTTİFAKININ MECLİS BAŞKANI MISIN?
Özel, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Yassıada’ya ilişkin kanun teklifine ilişkin olarak, “Bütün siyasi idamlar kaldırılmalı. Her bir partinin geçmişindeki mücadele arkadaşlarından idam edilmişler var. Dün bir nazar boncuğu taktık Şentop’a, o nazar boncuğunu 24 saat taşıyamadı. Bir Meclis Başkanı kanun teklifi verir tek imzayla. Mustafa Şentop ilk imza sahibi, MHP ve AKP’nin grup başkanvekilleri var. Sen Cumhur İttifakı’nın Meclis Başkanı mısın? Olacak iş değil. Akılların almadığı bir özensizlik, bir saçmalık hali. Bu nasıl bir iş. Cumhur İttifakı’nın imzalarıyla kanun teklifi veriyorsun. Yassıadanın yasından, siyasi rant elde edecek arkadaşlar, bu nedenle kimselerle paylaşamıyorlar. Bu vallahi belliydi. Yassıada’ya gidiyorsun Meclis Başkanı olarak, hadi bizleri mizleri çağırmadın, geçmiş dönem Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk, o Yassıada yargılamaların en genç avukatı… O günü yasamış birinin koluna girsen başka bir şey olacak… Ama hayır, ‘Cindoruk beni eleştiriyor’ ona bile tahammülü yok. Geçmişten husumet çıkarmada bir numaralar. Burada her partinin imzası eksik de, insanda biraz utanma olur, Demokrat Parti’nin genel başkanı Meclis’te. Yıllar sonra Demokrat Parti kıratıyla Meclis’e gelmiş, ona bile sormamışlar. Bunu aklı alan, vicdanı kaldıran var mı? AKP’nin siyasi tükenmişliğinin son tescil noktasıdır. Yassıada’yı Demokrat Parti’yle bile paylaşamayan bir fırsatçılık…” diye konuştu. Özel, şunları kaydetti:
DEBELENDİKÇE BATACAKLAR
“Gelelim barolarla ilgili kanuna. Ne türbülans, ne türbülans! Pandemiye girdiydik, işler ekonomik olarak sıkıntıya girdiydik, anketler geldiydi, eski defterleri karıştırdık, kutuplaşmayı tek çare gördük. Darbe dedik, terör dedik… Bu teklife bütün barolar karşı çıktı. İlk yola çıktıklarında, baroların seçim usullerini değiştireceğiz dediler. Dün yapılan açıklama ‘Seçim yöntemi ellenmeyecek, ama çoklu baro yapacağız’. Nereden nereye savruluyor. Bir şaşkınlık içindeler. Bundan sonra debelendikçe batacaklar.
10 KAT FAZLA PARA DAĞITILABİLİRDİ
AKP’yi yöneten siyasi akıl neyse, o prompterlara o yazılanları yazdıranlar kimse, bir lidere en çok yanlış nasıl yaptırılır konusunda son aylarda rekor denemesi yapıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’a şehir hastanesi konuşturmanın size faydası yok. Tayyip Erdoğan, ‘Biz bunun hesabını vermiyoruz diye eleştiriyorlar, hesap versek de anlamazlar’ diyor. İler tutar tarafı yok. Hesap vermediğini kabul etmiş. Aklı sıra bize hakaret ediyor. Hesap sormak en meşru hakkımız, hesap vermemek anayasaya aykırı. Ama versek de anlamazlar diyerek milletin aklıyla alay ediyorlar. Bu işler böyle yürümez, böyle gitmez. Milletin cebinden kuruş çıkmadı diyor bu hastaneler için. 2017-2020 arası bütçeden ayrılan para 18 milyar TL. Önümüzdeki iki yıl için ayırdıkları parayı da kattıklarımızda 5 yılda 57 milyar TL para ayırdılar bütçeden şehir hastanelerinin finansmanına. Pandemi döneminde aile başına günde 11 TL vermiş, övünüyor. 55 milyar anapara ve faiz ödüyor şehir hastaneleri için. Ödeme garantilerini yapma diyorduk ya… 55 milyar sırf şehir hastanelerine verdikleri para, pandemide dağıttıklarının 10 katı. Eğer bu şehir hastanelerinin inadı olmayıp, faiz lobilerine para ayırmasaydı, vatandaşlara bu süreçte 10 kat fazla para dağıtılabilirdi.
KİMSE KIDEM TAZMİNATINA EL ATMAYA KALKMASIN
Kıdem tazminatı işçinin alnının teridir. Gelecek güvencesidir, çocuklarının güvencesidir. İşçinin kıdem tazminatı fonda durdu mu, bankamatiğe kart sokup çıkarır gibi işçileri işten çıkarırlar. İşçi sınıfı, bu kazanımı bilir. Kıdem tazminatına yeniden el atacaklar. Adını tamamlayıcı emeklilik koymuşlar. Tamamlayıcı emeklilik lafını duyan işçimiz bilsin ki kıdem tazminatına el atıyorlar. Tamamlayıcı emeklilik, kıdem tazminatına yankesicilik demek, kumbarana el atıyorlar demek. Bu konuda sosyal taraflarla toplantı yapılması lazım. Kırmızı çizgilerin korunması, savunulması doğru bir sahiplenilmedir. Birinden bile taviz verilmemeli. CHP olarak emekçiler neredeyse orada duracağız. Onlar davulla zurnayla protesto yaparsa orada oluruz, iş yavaşlatırsa orada oluruz. Sonuna kadar da arkalarında dururuz, kıdem tazminatı işçinin alnının teri, çocuğunun geleceğidir. Kimse el atmaya kalkmasın.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil