DOLAR 32,5218 -0.09%
EURO 34,8327 -0.11%
ALTIN 2.424,93-0,20
BITCOIN 2150481-1.33397%
Trabzon
19°

AÇIK

20:00

AKŞAMA KALAN SÜRE

BAKAN GÜL: TÜRK YARGISI BAĞIMSIZ VE TARAFSIZDIR

BAKAN GÜL: TÜRK YARGISI BAĞIMSIZ VE TARAFSIZDIR

ABONE OL
13 Haziran 2020 06:39
BAKAN GÜL: TÜRK YARGISI BAĞIMSIZ VE TARAFSIZDIR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Haberin Yıldızı-

BAKAN GÜL: TÜRK YARGISI BAĞIMSIZ VE TARAFSIZDIR; EMİR ALACAĞI TEK MERCİ ANAYASA VE KANUNLARDIR

Bakanı Abdulhamit Gül, ABD’li makamların Türk yargısının verdiği kararları eleştirmesine sert tepki gösterdi. Gül, “Türk yargısı bağımsız ve tarafsızdır; emir alacağı tek merci Anayasa ve kanunlardır. Hiçbir ülke, kişi, kurum veya merci Türk mahkemelerinin adil yargılamasına etki ve telkinde bulunamaz” açıklamasında bulundu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD’li makamların İstanbul Başkonsolosluk irtibat görevlisi Metin Topuz’un yargılandığı davada ceza almasına yönelik eleştirilerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile cevap verdi. Türk yargısının bağımsız ve tarafsız olduğunu belirten Gül, ““Türk yargısı bağımsız ve tarafsızdır; emir alacağı tek merci Anayasa ve kanunlardır. Hiçbir ülke, kişi, kurum veya merci Türk mahkemelerinin adil yargılamasına etki ve telkinde bulunamaz” dedi.

Öte yandan konuyla ilgili Adalet Bakanlığı tarafından da yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, mahkeme kararlarını eleştiren ABD’ye sert tepki geldi. Eleştirilerin talihsiz ve yargı bağımsızlığı ilkesi bakımından düşündürücü olduğu belirtilen açıklamada, “Bağımsız ve tarafsız Türk yargısı, verdiği kararlarla şu ya da bu ülkeyi ikna etmek durumunda değildir. Mahkeme, delilleri tartışmış ve bir karar vermiştir. Bu kararın kesinleşmesi süreci de yine bağımsız yargının hukuki işleyişi içinde yerinni bulacaktır. Kesinleşmemiş bir mahkeme kararı üzerinden kişileri suçlu ya da suçsuz ilan etmek, ancak hukukun evrensel prensiplerini içselleştirmemiş bir yaklaşımın ürünü olabilir.” ifadelerine yer verildi.

 “HAKAN ATİLLA YARGILAMASINA BAKMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ”

Bakanlık açıklamasında ABD’li muhatapların derin hayal kırıklığı yaşatan bir dava arayışında ise Hakan Atilla davasına bakmaları tavsiyesinde bulunuldu. Açıklamada, “FETÖ’nün kurduğu ihanet pazarından satın alınan tanıklarla, sahte ve sözde delillerle yürütülen Hakan Atilla yargılamasına bakmalarını tavsiye ediyoruz” denildi.

Adalet Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“ABD Büyükelçiliği’nin başından sonuna izleyerek tanık olduğu üzere, duruşmalar Anayasa ve tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmelerin temin ettiği usuli haklar zemininde ilerlemiştir. Bu durum karşısında, yapılan açıklama hukukun üstünlüğü ilkesine uygun olmadığı gibi gerçekle de bağdaşmamaktadır. Ülkelerinde halihazırda süren protesto eylemlerinde dahi aldıkları tedbirler ortada iken, 15 Temmuz’da bombalarla, tanklarla ülkemize, milletimize ve millet iradesine hayasızca bir akın gerçekleştiren bir terör örgütüne karşı yürüttüğümüz haklı ve hukuki mücadeleyi değersizleştirmeye yönelik açıklamalar, büyük bir çelişkidir, kabul edilmesi mümkün değildir.

Bu itibarla, ABD yetkili makamlarını uluslararası sözleşmeler ve ikili anlaşmalar doğrultusunda suçluların iadesi hukukuna uymaya bir kez daha davet ediyor, terörle mücadelede işbirliğine olan inancımızı teyit edeceklerini umuyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!