Ana Sayfa Gündem 13 Haziran 2020

Gümrük Muhafazadan Uyuşturucu Kaçakçılıklarına Uluslararası Operasyon

 

 

Haberin Yıldızı-

Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki bir tırda şubat ayında ele geçirilen 2 milyon uyuşturucu hap ile ilgili aranan yabancı uyruklu tır şoförü İnterpol yardımıyla Bulgaristan’da yakalanarak Türkiye’ye teslim edildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünün ısrarlı takibi sonucu zanlının bulunduğu yer tespit edildi. İnterpol aracılığıyla zanlı hakkında kırmızı bülten çıkarıldı ve zanlının yurtdışında yakalanarak Türkiye’ye teslim edilmesi sağlandı.

Bu yıl şubat ayında,  Kapıkule Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce gerçekleştirilen risk analizi sonucu riskli görülen bir araç x-ray taramasına sevk edildi. Ancak daha sonra yapılan kontrollerde 520 kilogram uyuşturucu yüküyle gümrük kapısına geldiği tespit edilen aracın sürücüsünün aracı x-ray taramasına götürmek yerine sahada bırakarak gümrük kapısını yaya olarak terk ettiği saptandı.

Araçta yapılan arama sonucu gerçekleştirilen tarihi yakalama sonrasında Gümrük Muhafaza ekipleri ele geçirilen uyuşturucunun Türkiye’deki bağlantılarını ortaya çıkarmak ve kilit noktada yer alan sürücüyü yakalamak için kolları sıvadı.

Kamera kayıtları incelenerek sürücünün kimliği tespit edildi. Devam eden çalışmalarda sürücüye ait pasaportun Bulgaristan-Sırbistan sınırında kullanıldığı saptandı. İnterpol kanalıyla ilgili ülkelerle iletişime geçilerek eldeki bilgi ve belgeler paylaşıldı ve zanlının yakalanması sağlandı.

Konuya ilişkin yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi ve zanlının Türkiye’ye iadesi bugün itibarıyla gerçekleştirildi. Gümrük Muhafaza ekiplerince Kapıkule’de Bulgar makamlarından teslim alınan zanlı yürütülen soruşturma kapsamında Türk Adaletine teslim edilecek ve mahkeme karşısına çıkması sağlanacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil