DOLAR 32,5142 -0.11%
EURO 34,7982 -0.21%
ALTIN 2.418,23-0,47
BITCOIN 21675060.70152%
Trabzon
19°

AÇIK

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan :Bizimle Yarışmak İsteyen Varsa Gelsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan :Bizimle Yarışmak İsteyen Varsa Gelsin

ABONE OL
14 Haziran 2020 22:17
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan :Bizimle Yarışmak İsteyen Varsa Gelsin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Haberin Yıldızı-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti, Devlet Konukevi ve Camii Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında “yeni havalimanının İstanbul’un dünya markası vasfını bir adım ileriye taşıyacağını belirterek,  İstanbul Havalimanı’nın hizmete girdiği tarihten itibaren Türkiye’nin gururu hâline geldiğini söyledi.

İstanbul Havalimanı’nın üçüncü bağımsız pistine, ikinci kulesine ve yeni taksi yoluna kavuştuğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca havalimanı bünyesinde yer alan tesislerden Devlet Konukevi ile caminin de hayırlı olmasını diledi.

“İnşaat süresinden kapasitesine kadar gerçek anlamda dünya çapında bir şaheser olan bu havalimanımız, Türkiye’nin 2023 hedeflerinin sembollerinden biridir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam kapasiteyle 6 Nisan 2019 tarihinde çalışmaya başlayan İstanbul Havalimanı’nın bugüne kadar iç hatlarda 107 bin, dış hatlarda 316 bin olmak üzere, toplam 423 bin uçuşa ve 65 milyon yolcuya ev sahipliği yaptığı bilgisini paylaştı. Konuşmasına kendilerini eleştirenlere karşı devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan  “Hayatlarında ortaya koyabildikleri tek bir eser dahi olmayanların yapılan her işe kulp takmaya çalışma gayreti boşunadır. Türkiye’nin demokrasi ve ekonomide geldiği seviye sayesinde artık siyaset mühendisliği yöntemleriyle ülkeye istikamet çizme projelerinin başarı şansı kalmamıştır. Devir, hizmet siyaseti devridir. Bizim siyasetimiz bu ülkenin 83 milyon ferdinin her birinin kendini özgür, güvende, huzurlu hissetmesi, müreffeh bir hayat sürmesi siyasetidir. İstanbul Havalimanı’nı da bunun için inşa ettik. Suriye’de ve Libya’daki harekâtlarımızı da bunun için gerçekleştirdik. Şayet bizimle yarışmak isteyen varsa gelsin iddiasını, hedefini, mücadelesini bu konularda ortaya koysun” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Havalimanı’nın 3. pisti ve ikinci kulesiyle, Devlet Konukevi ve caminin hayırlı olmasını dileyerek, bu eserlerin Türkiye’ye kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, İstanbul Havalimanı’nın üç ayrı pistinde kalkış izni bekleyen TK1453, TK1923 ve TK2023 çağrı adlarına sahip Türk Hava Yolları uçaklarının kaptanlarıyla görüşerek uçaklara kalkış izni verdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra İstanbul Havalimanı 3. bağımsız pisti ile Devlet Konukevi ve caminin açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi ve camiyi gezdi.

İstanbul Havalimanı’nın birinci pistinden; TK1453 koduyla, Airbus-321 tipi uçak ile uçuşu, kaptan Serkan Cevdet Tansu, kaptan Murat Toktar ve ikinci Pilot Begüm Özkan, 2. pistten TK1923 kodu ve Boeing-737 tipi uçak ile kaptan Zeynep Akkoyun Çam, ikinci Pilot Dilek Ayar Kayahan ve kaptan İlyas Çağlar Koçer, 3. pistten ise TK2023 kodu ve Boeing-787 tipi uçak ile de kaptan Murat Gülkanat, kaptan Murat Gökkaya ve kaptan Volkan Taşan gerçekleştirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!