DOLAR 32,5548 0.14%
EURO 34,9630 -0.08%
ALTIN 2.438,460,11
BITCOIN 21057931.01415%
Trabzon
21°

KAPALI

04:25

SABAHA KALAN SÜRE

Ahmet Davutoğlu ve Ekibi Kameraların Karşısına Geçti 3 Fazlı 8 Temel İlkeyi Anlattı
  • Haberin Yildizi
  • Gündem
  • Ahmet Davutoğlu ve Ekibi Kameraların Karşısına Geçti 3 Fazlı 8 Temel İlkeyi Anlattı

Ahmet Davutoğlu ve Ekibi Kameraların Karşısına Geçti 3 Fazlı 8 Temel İlkeyi Anlattı

ABONE OL
15 Haziran 2020 21:32
Ahmet Davutoğlu ve Ekibi Kameraların Karşısına Geçti 3 Fazlı 8 Temel İlkeyi Anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Gelecek Partisi Ekonomide Gelecek Modeli’ni açıkladı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanı olduğu partinin 3 fazlı ve 8 temel ilkeli Ekonomide Gelecek Modeli kapsayıcılık, demokratik hukuk devleti, temel özgürlükler, şeffaflık ve hesap verilebilirlik temelleri üzerine oluşturuldu. Davutoğlu ekonomi kurmaylarıyla katıldığı toplantıda 3 fazın ilkinin acil kriz yönetimi gerektiren olağanüstü önlemler, ikincisinin normalleşme adıyla geçiş sürecini, üçüncü fazın ise niteliksel dönüşümü içeren yeni ekonomik yörünge oluşturulmasını içerdiğini kaydetti. Pandemi nedeniyle ülkelerin güvenlik stratejilerinin artık vatandaşlarının biogüvenliğine kaydığını ifade eden Davutoğlu, pandeminin yarattığı ekonomik krizin güven duygusunun olduğu ülkelerde daha kolay aşıldığına işaret etti.

 

Borsa İstanbul’un eski başkanı, eski milletvekili ve Gelecek Partisi kurucusu İbrahim Turhan ise kriz nedeniyle özellikle düzenli geliri olmayan ve düşük gelirli kesimlere yönelik politikalar tasarlanması gerektiğini kaydetti. Gelecek partisinin model öngörüsünde ekonominin sürdürülebilir büyüme, tam istihdam, fiyat istikrarı ve finansal istikrar, mali disiplin ve küresel entegrasyon hedeflerine ulaşacağını anlatan Turhan, bunlarla uyumlu olarak yoksulluk ve gelir adaletsizliğinin sona erdirilmesini, insani gelişmişliğin bütün vatandaşlara sunulmasını, temel hizmetlerden toplumun tamamının fırsat eşitliği temelinde yararlanmasını son olarak çiftçi, esnaf ve KOBİ’lerin ekonomik büyümeden pay almasını hedeflediklerini kaydetti.

Ekonomide bir tahribat olduğunu anlatan Genel Başkan Yardımcısı Serkan Özcan da yeni dönemde kamu maliyesi modelinin sağlık ve sosyal güvenlik harcamalarının daha fazla arttığı bir yapıya oturtulması gerektiğini söyledi. Maliye politikalarına yönelik olarak vatandaş bütçesi uygulamasını hayata geçireceklerini anlatan Özcan, diğer yandan Varlık Fonu başta olmak üzere bütçe dışı uygulamaları sonlandıracaklarını dile getirdi. Tarımda Anadolu’ya geri dönüş projelerinin olduğunu bildiren Özcan, ayrıca çalışanların şirketlere ortak olmasını sağlayacak bir çalışmayı da hazırladıklarını sözlerine ekledi.

İktidar olmaları halinde enflasyonla gerçek mücadele başlatacaklarını kaydeden Hazine ve Maliye Politikaları Başkan Yardımcısı Kerim Rota ise asgari ücret üzerinde vergi olmaması gerektiğini belirterek kayıtdışı çalışanları kayıt içine alacak ‘Emek barışı’ planlarının olduğunu İşsizlik Sigortası Fonu’ndan yararlanma süre ve tutarının da artırılması gerektiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!