Ana Sayfa Gündem 16 Haziran 2020

Başkan Zorluoğlu : BU SÜRECİ BİRLİKTE YÜRÜTELİM

 

Haberin Yıldızı-

                                Bugün yapılan Ulaşım Master Planı Bilgilendirme Toplantısında Başkan Zorluoğlu gündemdeki bir çok konu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Yeni Otogardan ,İlçelerle ortak çalışmaya, şehirdeki otopark sorunundan Belediye araç filosuna kadar bir çok konuda bilgiler aktaran Başkan Zorluoğlu Katılımcılara yaptığı konuşmadan sonra Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından katılımcılara Ulaşım Master Planı sunumu yapıldı. Sunumun ardından katılımcılar master planla ilgili görüşlerini bildirdi. Toplantının sonundaise  Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu  katılımcıların soruları cevaplandırdı.

Başkan Zorluoğlu yaptığı konuşmada :
Büyükşehir Belediyesi otobüs filosunu yenilediklerini de vurgulayan Başkan Zorluoğlu “Geçtiğimiz yıldan bugüne kadar 9 tane 12 metre, 7 tane 10 metre, 4 tane 18 metre olmak üzere 20 tane yeni otobüs aldık. Bu bize yaklaşık 18 milyona mal oldu. Şu anda 20 otobüsümüz faal şekildedir. Bir taraftan da mevcut eskiyen otobüsleri ayırmak suretiyle yeniliyoruz. Vatandaşımızın yazın klima ile ilgili kışın ısınma ile ilgili çektiği sıkıntıları ortadan kaldırıyoruz. Bu yıl da bütçemiz doğrultusunda otobüs filomuza yenilerini katacağız. Bir taraftan da ulaşım alanında kurumsallaşmaya önem verdik. Ulaşım Daire Başkanlığının yanı sıra Ulaşım A.Ş. kurduk ve başına profesyonel bir ekip getirdik. Toplu ulaşım meselesini onlara devrettik. Onlarda tüm sistemi profesyonel bir yaklaşımla inceliyorlar. Otobüslerimizin daha rantabl çalışması için çaba sarf ediyorlar” dedi.

Yeni Otogarın yeri ve projesi konusuna da değinen  Başkan Zorluoğlu otogar projesini tamamladıklarını da belirterek “İnşallah bu ayın sonu temmuz ayının başı itibarıyla ihaleye çıkıyoruz. Maçka yolu üzerinde şu anki otogara oldukça yakın mesafede bir alanda inşa edeceğimiz otogara ağustos, eylül ayı gibi başlamış olacağız. Artık eskiyen ve Trabzon’a yakıştığını düşünmediğimiz mevcut otogarın yerine birkaç sene içerisinde çok daha modern bir otogara kavuşmuş olacağız. Büyük bir yatırım. 70 milyon liralık bir maliyeti olacak. İçerisinde 28 araçlık otobüs peronları, 104 araçlık otopark, 20 araçlık servis otoparkı, 1200 metrekare ticari alan ve 800 metrekare de ofis alanının yer aldığı güzel bir proje ile inşallah eksiği kapatmış olacağız” diye konuştu.

Trafik kaderimiz olmayacak diyen Zorluoğlu Şehrin doğu bölgesinin ulaşım ve trafik problemini çözecek proje hakkında da bilgi verdi Başkan Zorluoğlu, “Eski Ulaştırma Bakanımız Cahit Turhan Bey’in açıkladığı bizim de defalarca kamuoyu ile paylaştığımız bu projenin hayata geçmesi Sayın Milletvekillerimizle, siyasilerimizle ve şehrin dinamikleri ile birlikte ortak başarılan bir iştir. Bizim güney yolu doğrudan sahil yoluna bağlanmıyor. Erzurum’dan gelen yolun sahil yoluna bağlanması, şehirde uzun zamandır beklenen bir konuydu. Nihayet bunu hayata geçirdik. Şimdi Bulak mevkiinden tünelle Trabzon Limanı’ndaki yonca kavşağına bağlanacak çok önemli bir çalışma başladı. Bir taraftan Bulak tarafından tünel çalışması başladı, bir taraftan da limanın hemen doğusunda yonca kavşak çalışması için dolgu başladı. İnşallah tamamlandığında Değirmendere’deki bu yoğun trafik meselesi tarih olacak. Ayrıca oradan Boztepe’ye ve Çukurçayır’a doğrudan bağlantılar yapmak suretiyle şehrin doğrusundaki trafik meselesini büyük oranda çözmüş olacağız. Şu anda Değirmendere’de bu çalışma başladı” dedi.

Trabzon trafiğinin tıkandığı noktalardan birinin de Çömlekçi Tüneli olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu “İki taraftan da uzun kuyruklar oluşuyor. Tünelin Moloz tarafından yeni tünel açmak suretiyle çift tüp, Çömlekçi’nin diğer tarafından Temel Araz Kuran Kursu’nun olduğu bölgeden çıkarıp sahil yoluna bağlamak suretiyle inşallah orada da kesintisiz bir sahil yoluna şehrimizi kavuşturuyoruz. Bunun da projesi onaylandı ve iş yakında başlıyor. Kanuni Bulvarı’nda epey ilerleme katedildi. Geçtiğimiz günlerde yeni bir kısmını daha açtık. Şehrin batısı ile doğusunu üst hattan birleştiren bir vizyon proje. İnşallah kısa sürede tamamlanması için yoğun gayret içindeyiz. Ulaştırma Bakanlarımıza müteşekkiriz. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Trabzon’un trafiği anlamında üst kotların aşağı inmeden ulaşımını sağlayacak, birleştirecek çok önemli proje tamamlandığında artık Değirmendere’den Boztepe’ye doğrudan meydana gelmeden kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak” diye konuştu.

ŞEHRİN MERKEZİNDE YENİ OTOPARKLAR HAYATA GEÇİRİYORUZ
Otopark konusuna çok önem verdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu, “Tanjant üzerindeki otoparkımızı 1 ay içerisinde tamamlandığımızda 311 araçlık yeni otoparkımız faaliyete geçmiş olacak. Hafta sonları park problemi olan Botanik Park’ın bir bölümüne 140 araçlık yeni otopark yaptık ve hizmete açtık. İskenderpaşa otoparkının kapasitesini iki katına çıkaracağız. Pazarkapı’da toplam 700 araçlık bir otoparkın ihalesini de bu sene gerçekleştiriyoruz. Onu tamamladığımızda moloz civarındaki araç keşmekeşi ortadan kalkmış olacak. Kadınlar Pazarı’nın hemen karşısında üstü açık otopark olarak kullanılan alanın alt kısmında kapalı bir otoparkla ilgili olarak da Koruma Kurulu’ndan izin çıktığında projeyi hayata geçireceğiz. Kadınlar Pazarı’nda da yine 50-60 araçlık otopark projenin içerisinde var. Cudibey Okulu ve Öğretmenevi projesi tamamlandı. Mevcut Cudibey Okulu ve öğretmenevinin olduğu alan Büyükşehir Belediyesine geçiyor. Orayla ilgili proje çalışmasını başlatıyoruz. Oranın da bir bölümünde otopark imkanı sağlayacağız. Şehrin merkezinde çok sayıda yeni otopark hizmeti verecek alanlar oluşturuyoruz” dedi.

TÜM İLÇELERİMİZE DOKUNACAĞIZ
İlçelerin otopark sorunlarına da çözüm bulmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Zorluoğlu “Akçaabat’ta bir otopark ve pazar yeri projesine başladık. Projeyi hayata geçirdiğimizde Akçaabat merkezde var olan sorun da büyük oranda çözülmüş olacak. Tonya ilçemizde de pazar yeri ve otopark projemiz olacak. 18 ilçemizin tamamına ulaşım anlamında bir bütün olarak bakıyoruz. İnşallah tüm ilçelerimize dokunacak çalışmalarımızı yapacağız” şeklinde konuştu.

FARABİ VE KTÜ YOLUNU SAHİL YOLUNA BAĞLAYACAĞIZ
Kalkınma Mahallesi ve Üniversite civarının da ulaşım anlamında sıkıntılı bir bölge olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu “Bölgedeki kafeler nedeniyle de ambulansların geçişine bile sıkıntı yaratacak kadar problemli bir yoğunluğa sahip. Burayla ilgili KTÜ Farabi Hastanesi yolu ile KTÜ A kapısı yolunun sahil yoluna bağlanması konusunda KTÜ ile bir protokol yaptık. Proje çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Dere ıslah çalışmasını DSİ ile sürdürüyoruz. 550 metre uzunluğa 10 metre genişliğe sahip çift yönlü olarak projelendirdik ve ihale aşamasına geldik. Bizim tahminiz 8-9 milyon maliyetle 2021 yılında tamamladığımızda alternatif yol olarak Sahil ile KTÜ arasında meseleyi tam çözecek değil ama rahatlatacak bir proje olarak güzel bir dokunuş olacak” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil