Ana Sayfa Gündem 16 Haziran 2020

Trabzona Sözümüz Var Dolmuşlar Değişecek

 

 

Haberin Yıldızı-

                            Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Evsahipliğinde yapılan Ulaşım Master Planı Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.Toplantıya  Ortahisar Belediye Bakanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Meclis Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, meclis üyeleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu başkanları ve temsilcileri, KTÜ öğretim üyeleri ile kurum amirleri ve basın mensupları katıldı.
Başkan Zorluoğlu yaptığı konuşmada  gündemdeki dolmuş modernizasyonu ve akçaabattaki dönüşüm konularında  bilgi vererek değişim için akçaabatta sürecin devam ettiğini trabzonda değişim için  ise eylül ekim aylarını işaret etti.

DOLMUŞ MODERNİZASYONU YIL SONUNDA TAMAMLANACAK
1 yıllık görev süreleri içerisinde ulaşım alanında yaptıkları önemli çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendiren Başkan Zorluoğlu “Dolmuş dönüşümü Trabzon’da uzun yıllardır konuşulan ve çözüm bekleyen konuydu. Trabzon’da 2002 yılından itibaren hizmet veren dolmuşlarımızın artık halkımızın beklediği konforu ve güvenliği sağlamadığı açıktı. Bu çerçevede günler süren toplantılar yaptık. Neticesinde Trabzon’da 729 olan dolmuş sayısını 689’a düşürdük. 40 dolmuşu da 80 tane taksiye dönüştürdük. 689 dolmuşumuzu da 12+1 şekline dönüştürdük ve engellilerin kullanımına uygun hale getirdik. Dolmuşların denetimi, şoför olan arkadaşların eğitimi ve sertifika verilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi aktif şekilde rol alacak ve bu sistemi yakından denetleyecek. Yeni dolmuşlarımız konforlu olacak. Klima, havalandırma gibi sıkıntılar ortadan kalkacak. Her dolmuşta güvenlik kamerası olacak. Bu süreç henüz tamamlanmış değil. Pandemi nedeniyle bir kaç ay sarkmakla birlikte bu yıl sonuna kadar kurduğumuz sistem bütünüyle hayata geçmiş olacak” diye konuştu.

AKÇAABAT’TA SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Akçaabat’ta da dolmuş modernizasyonu ile ilgili de karar alındığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Akçaabat ile ilgili dönüşüm kararını geçtiğimiz günlerde UKOME’de aldık. Orada da yerelden gelen talep doğrultusunda bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Aldığımız karar gereği 291 tane minibüs 40 adet 25+30 ve 25 tane de 17+1 otobüse dönüşecek. Süreç devam ediyor. Oradaki hak sahiplerinin yüzde 51’i öneriyi destekler ve muvafakatnamesini bize getirirse, inşallah Akçaabat’la ilgili olarak da büyük bir reform gerçekleşmiş olacak. Akçaabat’taki reform merkezden daha farklı olarak otobüs şekline dönüyor. Otobüsler kartlı sistem ve Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak çalışacak” ifadelerini kullandı.

ŞEHRE YAKIŞAN TAKSİ DURAKLARI İNŞA EDECEĞİZ
Uzun zamandır şehrin gündeminde olan servis minibüsleri için de inisiyatif aldıklarını dile getiren Başkan Zorluoğlu “1112 servisimize yeni bir plaka grubu J plaka vermek suretiyle sayı olarak sınırlandırdık ve uzunca bir süre yeni bir ihtiyaç olmayıncaya kadar bu sayıdaki servislerimiz şehrimize hizmet edecekler. Ulaşımla alakalı 89 tane taksimiz vardı. 40 dolmuşumuzu 80 taksiye dönüştürmek suretiyle şu anda 169 taksimiz var. Bunlara 23 tane durak yeri belirledik. Bu yerlerle ilgili olarak yakın zamanda, şehre yakışacak güzel taksi durakları inşa edeceğiz. Şehrimize ayrı bir güzellik katacaklar. Dolmuşlarda ortaya koyduğumuz denetim sistemini taksiler için de uygulayacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil