Ana Sayfa Gündem, Politika 17 Haziran 2020

Emniyet Yeni Gurur Kaynağı KIRAÇ ları Tanıttı

 

Haberin Yıldızı-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı KIRAÇ’ın Tanıtım Töreninde yaptığı konuşmada

 “Çok yakın bir zaman dilimi içerisinde son birkaç günde ilimizin birinde yolun ortasında bir cinayet meydana geliyor. Arabadan inen bir şahıs diğer bir şahsı öldürüyor olay hemen ilgili sınır kapısının kameralarından tespit ediliyor. Çok yakın bir zaman dilimi içerisinde dakikalarla ifade edilecek zaman dilimi içerisinde araç tespit ediliyor. O anda havada olan Jandarma Genel Komutanlığımızın İHA’sına haber veriliyor Jandarma İHA’sı olay yerine dakikalar içerisinde intikal ediyor aracı plakası ile beraber takip ediliyor. Aşağıdaki birimleri bize haber veriyor ve katil zanlısı çok yakın bir zaman içerisinde ele yakalanıyor. İşte bu Türkiye’nin gelmiş olduğu bir yüksek teknolojiyi milleti için vatandaşı için bireyi için hukuk için kullandığı sadece kendisi için değil bunu belki de ülkemizin geleceğinde en önemli ihraç malzemesi olarak değerlendireceği aşamaların belki de bir tanesi” diye konuştu.

Hiç suçun olmaması hiç suçunu işlenmemesinin temel beklentileri olduğunu belirten Soylu, “2016 yılın ilk beş ayında aydınlatma oranı yüzde 30.1 oysa bu işin üzerine biraz önce gördünüz araçlar ve Allah razı olsun sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki sonsuz desteği ve talimatları arkadaşlarımızın mesleki tecrübelerinin ve iştahlarını getirdiği sonuçla birlikte ifade etmem gerekir ki yüzde 50. 2 seviyesine gelmiştir. İlk 9 en önemli suçlarda bunu çözebilmek kabiliyeti neredeyse son 4 yılda yüzde 30’lardan yüzde 50 üzerine gelmiştir. Türkiye’nin geldiği bu nokta ülkemizin geldiği bu nokta savunma sanayimizin yerlilik oranının yüzde 20’erden yüzde 70’lere ulaştığı bu nokta hepimiz için büyük bir güç kaynağıdır. Bu araçlardan 20 zırhlı 40 tanesi zırhsız hem suç ve suçluyla mücadelede hem de arkadaşlarımız bahsettiler Elazığ, Van, Malatya gibi yaşadığımız depremlerde esas itibarıyla önemli ölçüde sürecin aydınlatılmasına olayların aydınlatılmasına çok ciddi katkı sağlayacaklardır. Laboratuvar sahada olacak ve anında bir çözüm ortaya konulacaktır” ifadelerine yer verdi.

Bakan Soylu, konuşmasında çarşı ve mahalle bekçiliği konularına da değindi. Bakan Soylu, “Çarşı ve mahalle bekçiliği bu ülkede 100 yıldan fazla zamandır 1914’ten beri devam eden bir uygulamadır. Hepimiz çocukluğumuzdan beri biliriz ve tanırız filmlere, romanlara, edebiyat eserlerine, hatıralarımıza konu olmuş bizim hayatımızın bir parçası olan kolluk birimidir. Bekçi kimdir ve ne iş yapar diye sorsak, üç aşağı beş yukarı size herkes aynı şeyleri söyler; polis değildir, yardımcı birimdir, geceleri görev yapar, sokakları bekler, düdüğü vardır, tabancası vardır. Şüpheli gördüğü biri oldu mu durdurur kim olduğunu sorar, kanunları vardır ve yönetmelikleri vardır, kılık kıyafetleri bellidir. 1966 yılından itibaren bekçi kimlik sorar. Bekçinin kanun ve mevzuata uyum içerisinde herhangi bir tartışmaya veya boşluğa meydan vermeyecek şekilde tanımlanması söz konusudur. Kimse kusura bakmasın bütün bu tartışmalar birtakım mahfillerde sistematik olarak ortaya atılan tüm iddialar yıpratmalar az önce de ifade ettiğim gibi vatandaşın Çarşı ve mahalle bekçilerinin, polisimizin başarılarından memnuniyetini ifade etmeye başlamasından sonra ortaya dökülmeye başlamıştır” sözlerini kullandı.

24 saat bu ülkenin gecesi gündüzü de huzur içerisinde olacak ifadelerini kullanan Bakan Soylu, “Sadece bölgemizin değil dünyanın en huzurlu memleketidir Türkiye, en huzurlu memleketi olacaktır. En huzurlu memleket olarak da dünyaya örnek olacaktır. Bakın İki günden beri Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sınır ötesinde yine destan yazmaktadır. İlk önce havadan tüm terör unsurlarını yok etmiştir. İyi planlama iyi bir istihbarat iyi bir kabiliyetle birlikte yeni bir adım atmaktadır ardından komandolarımız da birlikte yıllardan beri Türkiye’nin içerisine terör taşımaya çalışan huzurumuzu bozmaya çalışanlara karşı önemli bir ders verilmektedir. Ne yaptığımızı biliyoruz etrafımızdaki bütün coğrafyanın Türkiye’nin içerisinde taşımak istenen bütün musibetleri kaynağında yok etmek prensibi ile birlikte yok etmeye çalışıyoruz ve Ortadoğu’ya getirmeye çalıştıkları getirmeye çalıştıkları musibetleri, huzursuzlukları vekalet savaşlarını tek tek kendi gücümüzde de kendi kabiliyetimiz de yok etmek konusunda bir irade ortaya koymaya çalışıyoruz. Allah evlatlarımızın ayağına taş değdirmesin onları Muzaffer eylesin onları muhafaza et ve inanmaz ki şimdi Türkiye içerisindeki son terörist rakamını söyleyeceğim 438 inşallah çok yakın bir zamanda 400’ün altına 300’ün Altına Ondan sonra topyekün hepsinin kaçtığını Türkiye’yi terk ettiğini göreceğiz” şeklinde konuştu

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil