Ana Sayfa Gündem, Politika 17 Haziran 2020

“Rekolte Açıklamalarını Hangi Bilimsel Verilerle Açıklıyorsunuz ? “

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, ‘’Bakanlığınız koordinasyonunda tüm paydaşların oluşturduğu bir komisyon tarafından yapılan analizler sonucu ortaya konacak 2020 resmi rekolte beklentisi açıklanmadan yapılan bu açıklamalar, hangi bilimsel verilere dayanmaktadır?‘’ diye sordu. Torun, son günlerde yeni sezon fındık ürünü ile ilgili ortaya çıkan manipülatif açıklamaları meclise taşıdı. Seyit Torun, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Pakdemirli’ye, ‘’Fındık fiyatlarının belirlenmesine az bir zaman kala açıkça yapılan bu manipülasyona Bakanlık olarak tedbir alacak mısınız?’’ diye sordu. Torun, ‘’ Türkiye İstatistik Kurumu Trabzon Bölge Müdürlüğü tarafından 600 Bin ton fındık rekoltesi beklendiği açıklandı. Bu açıklamadan çok geçmeden INC (Uluslararası Sert Kabuklu ve Kuru Meyveler Konseyi) 2020 yılı için 620 Bin ton fındık rekoltesi beklendiğini açıkladı. Hatta 2020 yılı fındık sezonuna 70 Bin ton stokla girileceğini de beyan etti. Tamamen manipülatif olarak ortaya konan bu açıklamalara bakanlık olarak tedbir alınması gereklidir ’’ dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, ‘’Henüz fındık toplama sezonuna 1.5-2 ay kadar bir süre varken ve fındık mahsulünün muhtemel hava koşullarından dolayı etkilenebileceği değerlendirilmeden yapılan bu açıklamalar manipülasyon amaçlıdır ‘’ dedi. Torun, ‘’ Üreticinin haklarının korunması kapsamında, ortaya çıkan bu kuşku verici durumu ortadan kaldırmak amacıyla müdahale edecek misiniz? ‘’ diye sordu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle Meclis başkanlığına verdiği soru önergesinde yer alan sorular şöyle:
1.        Bakanlığınız koordinasyonunda tüm paydaşların oluşturduğu bir komisyon tarafından yapılan analizler sonucu ortaya konacak 2020 resmi rekolte beklentisi açıklanmadan yapılan bu açıklamalar, hangi bilimsel verilere dayanmaktadır?
2.        Fındık fiyatlarının belirlenmesine az bir zaman kala açıkça yapılan bu manipülasyona Bakanlık olarak tedbir alacak mısınız?
3.        TÜİK Trabzon Bölge Müdürlüğü rekolte açıklamasında, Tarım ve Orman Bakanlığı verilerini kullanarak tahminde bulunduğunu belirtti. Bu açıklama doğru mu?
4.        Üreticinin haklarının korunması kapsamında, ortaya çıkan bu kuşku verici durumu ortadan kaldırmak amacıyla müdahale edecek misiniz?

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil