Ana Sayfa Dünya, Gündem 18 Haziran 2020

Aşı Savaşları

Oxford’un aşısı koronavirüse karşı en az bir yıl koruyacak iddiası

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle yaklaşık 450 bin kişi yaşamını yitirirken bilim dünyası aşı çalışmalarında kıyasıya bir rekabet içinde bulunuyor.

İngiltere’deki aşı çalışmalarının merkezinde yer alan Oxford Üniversitesi, şu anda insan deneylerinde üçüncü aşamada bulunuyor ve söz konusu aşı 10 bin gönüllü üzerinde deneniyor.

Aşının dağıtımı için üniversiteyle anlaşma yapan AstraZeneca’nın CEO’su, söz konusu aşının Covid-19’a karşı en az bir yıl koruma sağlayabileceğini ve ekim ayında kullanılmaya başlayacağını söyledi.

İngiliz ilaç şirketi AstraZeneca’nın CEO’su Pascal Soriot, Oxford Üniversitesi’nin yeni tip korona virüse karşı geliştirdiği aşının Covid-19’a karşı en bir yıl koruma sağlayacağını söyledi.

MİLYONLARCA DOZ DAĞITILACAK

Oxford Üniversitesi tarafından aşı denemelerinin Ağustos’ta tamamlanacağı öngörülüyor. Bu kapsamda üniversiteyle anlaşma yapan AstraZeneca milyonlarca doz aşının küresel çapta dağıtımını yapacak. Cambridge merkezli firma, Cumartesi günü 400 milyon doz aşının Almanya, Fransa ve Hollanda’ya dağıtımı için anlaştı. Öte yandan, aşının ilk 100 milyon dozunun öncelikle olarak üretici İngiltere’de, 400 milyon dozunun ise ABD’de dağıtımı geçen ay kararlaştırılmıştı.

“EKİM AYINDA DAĞITACAĞIZ”

Soriot; “Aşının en bir yıl boyunca koruma sağlayacağını umut ediyoruz. Eğer her şey yolunda giderse, klinik deneyler ağustosun sonu ya da eylül başında sona erecek. Üretimi bunu paralel olarak gerçekleştireceğiz. Ekim ayı itibariyle dağıtıma hazır olacağız” ifadelerini kullandı.

 Kaynak.Avusturalya Postası

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil