Ana Sayfa Gündem, Politika 20 Haziran 2020

Chp Grup Başkanvekili Engin Özkoçtan İçişleri Bakanına Davet..

Haberin Yıldızı-

 

                                                     CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, , TBMM’de yaptığı basın toplantısında Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk’ü tehdit ederek, hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını istedi. Özkoç, “Bir bakan, üstelik polisi, jandarmayı, tüm güvenlik güçlerini elinde bulunduran bir bakan, gazeteci (saygı öztürk) tehdit edemez. Soylu, istifa etmelidir. Bu sefer istifa edermiş gibi yapmasın, görevi bırakmalı!” dedi.

“SOYLU GÖSTERMELİK DEĞİL, GERÇEKTEN İSTİFA ETMELİ”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, tehdit eden, hedef gösteren tavrını da eleştiren Özkoç, en son bugün Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk’ü hedefe yerleştirdiğine işaret ederek, artık bakan koltuğunda oturmaması gerektiğini söyledi. Özkoç, özetle şunları kaydetti:
“Bir de devletin sopası var. Devletin sopası da Süleyman Soylu’nun elinde. İçişleri Bakanı olarak görev yapıyor ama sanki bir mafya babası edasıyla konuşuyor. İnsanları, siyasetçileri, gazetecileri, akademisyenleri hedef gösteriyor, onların söylemlerini ağza alırken, kendi ahlaki anlayışı içerisinde yorum yapıyor. CHP genel başkanını hedef gösteren kişi, Süleyman Soylu’dur, sehit cenazelerine CHP il başkanlarını almayın diyerek il başkanlarımızı hedef gösteren Süleyman Soylu’dur. Gazeteci Müyesser Yıldız’ı tehdit eden Süleyman Soylu’dur. Ve Müyesser Yıldız maalesef şimdi onun tehditleri ve hedef göstermesiyle cezaevinde. Bugün de Sözcü Gazetecisi’nin yazarı Saygı Öztürk’e saldırmıştır. Ancak gerçekten artık bir bakan koltuğunda oturan insan değil, kabadayı konumunda olan kişi bile bu sözleri söylemez.  Saygı Öztürk için şöyle diyor; ‘İnsanlık görevimi yapıyorum, Saygı Öztürk’ü; bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır’  Sen kimsin? 4. Gücümüz dediğimiz basınla ilgili, sadece eleştiri hakkını kullanan saygı Öztürk ve diğer gazeteciler ile ilgili, siyasetçilerle ilgili nasıl bu sıfatları kullanabiliyorsun? İnsanları bizi dinledikleri zaman, aynı sıfatları bu şahısa kullandığımızda, ‘siyasetçiye yakışıyor mu’ diye soruyorlar. Bize yakışmıyor ama Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı, “Namussuzdur. Bununla ilişkisi olanları, artık ben takip edeceğim’ diyerek, bakan sıfatıyla; polis kendi emrinde, jandarma kendi emrinde, bütün güvenlik kendi emrinde, siyasetçileri, gazeteciyi tehdit ediyor ve hedef gösteriyor. Bunu nasıl yapabiliyorsun? Kesinlikle bunu kabul etmiyoruz. Süleyman Soylu her seferinde, yaptığı işlerden sonra, yarattığı kendi iktidarındaki hayal kırıklığı bir tarafta, milletin ‘illallah’ dediği, ‘böyle bakan olmaz’ dediği, ‘yetti artık’ dediği dönemlerde, istifa eder gibi yapıyor. Onurlu, gururlu bir bürokratın yapması gerekeni yapıyormuş gibi davranıyor ama gereğini yapmıyor. Sonuçta o koltuğa yapışıp duruyor. Bir bakan, bir siyasetçi, bir yazarla, gazeteciyle ilgili bu sözleri kullanamaz. Bu sözleri kullanan, tehdit eden, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını hedef olarak gösteren bir içişleri Bakanı, artık o koltukta oturmamalıdır. Numaradan istifa ediyormuş gibi yapmayı bırak! Türkiye Cumhuriyeti artık seni sırtında taşımak istemiyor. Türkiye’nin ayıbı olmaktan çık; istifa et.” dedi

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil