Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 20 Haziran 2020

PALANDÖKEN, “ESNAFA DİJİTAL DÖNÜŞÜM PAKETİ HAZIRLANMALI”

 

Haberin Yıldızı-

Tüm esnafın dijital dünyaya adapte olması ve bunun için destek paketinin hazırlanması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Pandemi süreci bize e-ticaretin ve dijital dünyanın önemini bir kez daha hatırlattı. Tüm esnafımızın dijital dönüşüme adapte olabilmesi için internet, eğitim, cihaz, kurulum, danışmanlık hizmeti gibi tüm süreçlerde yardımcı olunacak bir destek paketi hazırlanmalı” dedi.

-“PANDEMİ DİJİTAL DÜNYANIN ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA VURGULADI”

İnternetten alışverişlerin son aylarda arttığını ve dijital dünyanın ne kadar önemli olduğunu belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgını olumlu olumsuz birçok davranışımızı değiştirdi ve birçok şeyin önemini tekrar hatırlattı. Bunların en önemlisi ise dijital dünyaya adaptasyon oldu. Evlerimizde kaldığımız süreçte neredeyse ihtiyaçlarımızın tamamına yakınını internetten veya telefon uygulamaları ile yaptık. Bakkalımıza bile mesaj ile ulaşarak ekmek, süt siparişi verdik. Lokantalarımız yalnızca paket servis yaptı. Dolayısıyla evden çıkmadan mobil ve dijital alışveriş, hayatımızda daha çok önemli bir yer etti” diye konuştu.

-“ESNAFIN DİJİTAL DÖNÜŞÜME ADAPTASYONU İÇİN DESTEK ŞART”

2 milyonu aşkın esnaf ve sanatkârın e-ticarete ve dijital dönüşüme ayak uydurabilmesi için destek paketi hazırlanması gerektiğine dikkati çeken Palandöken, “Her zaman önemini vurguluyorduk fakat bu süreçte daha iyi anladık ki, e-ticarete hakim olmayan, dijital dünyaya adapte olmayan esnaf, rekabette geri kalıyor. Dijital dönüşüm maliyet artıran, ekstra bir durum değil aksine bir zorunluluk haline geldi. Zaten zincir marketler ile rekabet etmeye çalışan esnafımızın, online alışveriş ile kendini geliştirmesi şart oldu. Ekonominin çarklarını döndüren esnaf, esnafın çarklarını döndüren de işte bu dönüşüm olmalı. Bu nedenle esnafımıza bu dönüşüm yolunda öncelikle bir yol haritası çizilerek eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilmeli. Daha sonra bilgisayar, tablet gibi cihaz alımlarında vergi indirimi gibi kolaylıklar sağlanmalı. Yerli ve milli yazılım şirketleri ile esnafımızın satış yapacağı yeni platformlar açılarak destek sağlanmalı. Başlangıçtan satışa kadar esnafımızın yönlendirilmesi hem kendi dükkanına hem de ekonomimize ivme kazandıracaktır” şeklinde söyledi.

-“ESNAFA ÖZEL DİJİTAL TARİFE VE İNDİRİMLER DE YAPILMALI”

Dijital dönüşüm desteklerinin önemini vurgulayan Palandöken, “Esnafımızın yeni satış biçimlerine uyum sağlaması için operatör şirketlerinin mobil ve sabit internet bağlantılarında esnafa özel tarifeler uygulaması gibi desteklerin de bu noktada önemi büyük. TESK olarak biz her zaman iş birliğine hazırız ve bu konuda adım atılması için çağrımız her zaman devam edecek” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil