Ana Sayfa Gündem, Politika 20 Haziran 2020

Seçimlerde Barajlar Kaldırılsın

 

Haberin Yıldızı-

                                                           İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Türkiye Büyük Millet Meclisinde  gündeme dair bir basın toplantısı yaptı. Bahşi Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularınıda cevapladı.Yaptığı açıklamada Milletvekili Feridun Bahsi: Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı ile insan haklarının, ancak kuvvetler ayrılığı ilkesinin uygulandığı yönetim sistemlerinde mümkün olduğunu söyleyen Bahşi, “Yargıdan hep şikayet ettik. Ben de bir hukukçu ve geçmişte hakimlik yapmış biri olarak bu şikayetlere yakından şahidim.” ifadesini kullandı.Feridun Bahşi, adaleti, hak ve özgürlüklerin güvencesi ve devletin temeli olarak gördüklerini belirterek bu denli önemli olan adaletin tesisinin ise her şey önce hakimlerin ve savcıların liyakatli ve hakkaniyetli olmasına bağlı olduğu değerlendirmesini yaptı. Türkiye’de 2010 Anayasa değişikliği sonrası yaşananların Türk yargısını FETÖ’ye teslim ettiğini savunan Bahşi, yargının üzerine gölge düşürülmesine engel olunması gerektiğini kaydetti.

Gazetecilerin  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun seçim barajının kalkması yönündeki çağrısı için ne düşünüyorsunuz sorusuna  “Adaletin hakim olacağı her alanda barajların, engellerin olması düşünülemez.” cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu’nun önerisini destekleyen Bahşi, “Milletin Meclisinde temsil hakkı kazanmanın önündeki engeller kaldırılmadır.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil