Ana Sayfa Dünya, Gündem 20 Haziran 2020

Trump Beyaz Sarayda Fox News, WSJ ve Sinclair Muhabirleri ile konuştu.

Başkan Donald Trump Perşembe günü yapılan birçok röportajda, sokaklara çıkan yüz binlerce Amerikalıya tepki gösterdi ve Haziran ayında “çok ünlü” hale gelmesi için kredi alarak ve ölümlerin bir kısmının neden olduğunu ileri sürerek ülke genelinde görülen sivil huzursuzluğu ele almaya çalıştı. polis memurları tarafından “kaza” idi.

Başkan Donald Trump, 16 Haziran 2020’de Washington’daki Beyaz Saray’daki Gül Bahçesi’nde düzenlenen törenle polis reformu hakkında bir yürütme emri imzalamadan önce konuştu.

Başkan Donald Trump, 16 Haziran 2020’de Washington’daki Beyaz Saray’daki Gül Bahçesi’nde düzenlenen törenle polis reformu hakkında bir yürütme emri imzalamadan önce konuştu.Leah Millis / Reuters

Trump itiraf ediyor ‘muhtemelen bazı’ sistematik ırkçılık ABD’de

The Wall Street Journal ile yaptığı bir röportajda Trump, ülkede muhtemelen bazı sistematik ırkçılık olduğunu kabul etti.

“Sistemik ırkçılık olmadığını düşünmek isterim,” dedi Trump Journal’a göre, “ama ne yazık ki, muhtemelen bir kısmı var. Bunun eskisinden çok daha az olduğunu da söyleyebilirim.”

Daha fazla: Sistemik ırkçılık, mikroagresyon ve beyaz kırılganlık gibi terimler ne anlama geliyor?

Trump, şu anda rezil ve widley tarafından eleştirilen tweet okumasıyla “yağma başladığında, çekim başladığında” ne demek istediğine dair netlik sağladı, hem gerçek hem de tehdit olarak ifade ettiğini söyledi. “Her ikisi de,” dedi anlamı hakkında.

Ancak, Mayıs ayında cumhurbaşkanı, tweet’in aslında kontrolden çıkan protestolara tehdit olarak alınmaması konusunda bir uyarı olduğunu söyledi.

“Bu yağma olduğunda, insanlar vurulur ve ölürler,” dedi Trump, bir muhabirin sorularına iş liderleriyle yaptığı akşam toplantısında yanıt olarak. “Ve işte böyle ifade edildi.”

Trump, Juneteenth’i çok ünlü kıldığı için övüyor

ABD’de köleliğin sona erdiği gün olan Haziran ayında ülke çapında planlanan dev toplantılar ve protestolarla cumhurbaşkanı daha sonra tatili “çok ünlü” yapmak için kredi aldı.

“İyi bir şey yaptım: Juneteenth’i çok ünlü yaptım,” dedi Trump Journal’a. “Aslında önemli bir olay, önemli bir zaman. Ama kimse bunu duymamıştı.”

150 yıldan fazla bir süredir Haziran ayında ABD’de kölelik sona erdi ve 47 eyalette ve Columbia Bölgesi’nde tatil olarak tanındı.

DAHA FAZLA: Trence Tulsa ralli ile ilerlerken Pence yanıltıcı ve koronavirüs vakaları yükseliyor

Trump, Journal ile yapılan röportaj sırasında Beyaz Saray’ın geçen yılki olayı işaretleyen bir açıklama yayınladığını görünce şaşırdı.

“Ah, gerçekten mi? Bir açıklama yaptık mı? Trump Beyaz Saray bir açıklama mı yaptı?” Dedi Trump. “Tamam, tamam. Güzel.”

Beyaz Saray, Trump’ın göreve başladığı her yıl Juneteenth’i onurlandıran bir açıklama yaptı.

Polis memurları ile koz tarafları

Ülkedeki ırksal gerginlik döneminde empati kurma yeteneğini savunan Başkan Trump, Sinclair ile dün yaptığı bir röportajda polis tarafından öldürülen kişilerin aile üyeleriyle yaptığı toplantıya atıfta bulundu – ve sonra ölümlerinin bir kısmının kazara.

“Ben empatikim,” dedi Trump. “Dün en büyük insanlardan bazılarıyla tanıştım. Bazı durumlarda, kazara ve diğer vakalarda kazaları bilen genç erkek ve kadınların ebeveynleri, değil mi? Ama öldürülen çocuklar ve üzücü bir şey, hayır çok büyük üzüntü ve kayıp hissediyorum. ”

Bu, cumhurbaşkanının öldürülmesi öfkeye yol açan ve yaygın olarak kasıtlı ve haksız bir güç kullanımının örnekleri olarak kabul edilen bireylerin aileleri ile bir araya gelmesinden bir gün sonra geldi.

DAHA FAZLA: Floyd için avukat, Senato polis reformu duruşmasını başlatmadan önce Trump ve ailelerle ‘çok ağır’ görüşme yapıldığını söyledi

Çarşamba akşamı Atlanta’daki Rayshard Brooks’un ölümcül polis saldırısına tepki gösteren Trump buna “korkunç bir durum” adını verdi, ancak “bir polis memuruna direnemezsiniz” diye ekledi.

Trump, “Bunun korkunç bir durum olduğunu düşündüm, ancak bir polis memuruna karşı koyamazsınız.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Ve bir anlaşmazlığınız varsa, olaydan sonra bunu kabul etmelisiniz.”

Cumhurbaşkanı ayrıca, Brooks’u ölümcül bir şekilde vurduktan sonra ateşli ve ağır cinayetle suçlanan Memur Garrett Rolfe’nin “adil bir sarsıntı alacak, çünkü polis ülkemizde adil muamele görmediği” konusunda endişe duydu.

Trump Fox News’un Sean Hannity’ye verdiği demeçte, “Şu anda adalete bağlı, şu anda adalete bağlı,” dedi. “Umarım adil bir sarsıntı alır çünkü polis ülkemizde adil muamele görmemiştir. Adil muamele görmediniz, ama yine böyle bir polis memuruna direnemezsiniz ve korkunç bir anlaşmazlık ile sonuçlandılar ve bu yolda, bittiğine bakın. Çok kötü. Çok kötü. ”

Kaynak :ABC News 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

EYT’LİLERİ ÜZECEK HABER…

EYT’LİLERİ ÜZECEK HABER…

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil