Ana Sayfa Dünya, Gündem 25 Haziran 2020

ABD Başkanı Trump: Almanya İttifak Maliyetini Ödemiyor ,Polonya ise Bırak Almanyayı Askerlerini Bize Gönder Diyor

Haberin Yıldızı-Dış Haberler

ABD koronavirüsü vakaları artmasından  sonra  Nisan ayından bu yana en yüksek seviyelerine yaklaştığı bu günlerde , Başkan Donald Trump , salgının başlamasından bu yana aylardan sonra ilk kez  Beyaz Sarayın kapılarını yabancı bir lidere açıldı.

Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Trump, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’ya ev sahipliği yaptı ve Beyaz Saray Gül Bahçesi’nde ortak bir konferans gerçekleştirildi,iki  ülke ticaret ve savunma anlaşmaları üzerinde anlaştı, diğer NATO müttefiklerini “suçlu” olarak açıklayan Başkan Trump görüşmeden sonra gazetecilere avrupadaki  ABD birliklerini geri çekme sözünü iki katına çıkardı. Almanya yı ise bu süreçin yavaşlamasında ki suçlu olarak ilan eden Trump , yine ittifak maliyetlerinin Almanyanın vaat ettiği payını ödememekle suçlandı.

Trump, Polonyanın sa geri çekilecek 25 bin amerikan askeri için yenibir seçenek olduğunu söyledi 

Polonya Cumhurbaşkanı  Duda, ise yaptığı açıklamda ülkesinin  avrupadaki amerikan askerlerine ev sahipliğine “hazır” olduğunu söyledi.

“Almanya’daki kuvvetlerimizi azaltacağız. Bazıları eve gelecek, bazıları başka yerlere gidecek, ancak Polonya bu diğer yerlerden biri olacak” dedi.

Halen Avrupada 52 bin amerikan askeri konuşlandırılıyor

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil