Ana Sayfa Dünya, Gündem 26 Haziran 2020

Amerikanın ‘nın yanlış yöne gittiğine dair 5 kötü işaret Onaylanmış vakalar ve hastaneye yatışlar rekor seviyelere yükseliyor

 

 

Daha fazla insan dışarı çıkıp sosyal çevrelerini genişlettikçe, koronavirüs salgını Kaliforniya’ya yeniden açmanın etkileri hakkında endişe verici sinyaller gönderiyor.

UC Berkeley’deki bulaşıcı hastalık uzmanı ve profesör emeritus John Swartzberg, “Şu anda işler yanlış yöne gidiyor gibi görünüyor,” dedi.

İşte uzmanların beş belirtisi olduğunu söylüyor.

  1. Yükselen dava sayıları

Bu büyük olan. Pazartesi ve Salı günü, Kaliforniya  teyit edilen yeni koronavirüs vakalarının sayısı, günde 6.000’den fazla enfeksiyon kaydetti; Haziran başında daha yaygın olan 2-3.000 günlük vaka toplamının oldukça kuzeyinde. Çarşamba günü, devlet 4.648 yeni dava ekledi.

Güney Kaliforniya’daki Los Angeles ve San Bernardino gibi ilçelerde daha dramatik artışlar görülürken, Bay Area’da da vaka sayıları artmaya devam ediyor. Bu hafta Alameda County ve Santa Clara County günlük kayıtları gördü. Alameda Pazartesi günü 202 yeni vaka bildirdi, şu ana kadar pandeminin diğer günlerinden daha fazla ve Santa Clara Salı günü 121 yeni vaka kaydetti.

California yalnız değil . Arizona, Mississippi, Nevada ve Texas’ın hepsi Salı günü tek günlük vaka kayıtları belirledi ve ABD bir bütün olarak Nisan ayının ortasından bu yana 36.000’den fazla vakanın en yüksek bir günlük sayımına sahipti. Çarşamba günü, virüs tarafından sert bir şekilde vurulan ancak son haftalarda stabilize olan New York, New Jersey ve Connecticut valileri, Florida ve Teksas gibi önemli topluluk yayılımı olan eyaletlerden gezginlerin iki hafta karantinaya almasını isteyeceklerini söyledi. varışta.

  1. Hastaneye yatış numaralarını kaydedin

Pandeminin ilk aylarında, Altın Devlet’in dört bir yanındaki hastaneler, gerçekten hiç geçmeyen koronavirüs hastalarında artışa hazırlandı. Ancak bu hafta, pandeminin başlamasından bu yana herhangi bir zamanda koronavirüsün hastanede bulunduğunu doğrulayan daha fazla insan var. Salı günü, Kaliforniya’daki hastanede 4.095 COVID pozitif hasta vardı ve sadece 10 gün önce 3.092’den% 32 endişe duydu.

Yatışların çoğu Güney Kaliforniya’da Riverside ve Orange ilçeleri gibi yerlerde gerçekleşiyor, ancak Bay Area hastanelerindeki onaylanmış pozitif hastaların sayısı 18 Haziran’da 222’den 23 Haziran’da 304’e yükseldi -% 37’lik bir sıçrama.

Ve burada yerel hastanelerin daha fazla gördüğü bir şey var: Walnut Creek merkezli John Muir Health acil servisinin tıbbi direktörü Russell Rodriguez, kabul edilmek için yeterince hasta olmayan virüsle acil serviste ortaya çıkan genç hastalar. . “Önemli bir değişiklik olursa kendilerini izole etmek, semptomlarını izlemek ve hastaneye geri dönmek için evlerine gönderilirler.”

  1. Yükselen ölüm tahminleri

Washington Üniversitesi Sağlık Metrikleri ve Değerlendirme Enstitüsü 1 Ekim’e kadar 15.155’ten fazla koronavirüs ölümü öngörüyor. Bu, Salı itibarıyla Kaliforniya’daki 5.640 ölümden yüzde 150’den fazla,

Gov. Gavin Newsom Çarşamba günkü basın toplantısında yaptığı açıklamada, “İnsanlar COVID-19’a hayatlarını kaybediyor ve toplam vaka sayısında bir artış görüyoruz, insanlar daha da gençleşiyor” dedi.

  1. Sorunlu test eğilimleri

Haziran ayı ortasında, devlet kamu sağlığı yetkilileri, artan sayıda koronavirüs vakasının ilçelerin yeniden açılmasıyla virüsün çılgınca yayıldığı anlamına gelmediği konusunda uyarıda bulundu. Bunun yerine, artışın muhtemelen testlerin artmasıyla ilgili olduğunu ileri sürdüler. Pandeminin başlangıcında testler yapmak zordu, ancak şimdi devlet her gün 80.000’den fazla test yapıyor ve geçmişte tespit edilmeyecek vakalar buluyor.

Ama hikayenin tamamı bu değil.

Yetkililer, devletteki tüm testlerin% 5’inden daha azının iyi bir işaret olarak olumlu geri döndüğüne işaret ediyorlardı. Bu artık doğru değil. Çarşamba itibariyle, eyalet çapında testlerin% 5’inden biraz fazlası Mayıs ortasından bu yana ilk kez pozitifti.

Ve bazı yerlerde endişe verici derecede yüksek pozitiflik oranları var. Son günlerde, Los Angeles County’deki testlerin% 9’undan fazlası olumlu geri dönüyor. San Bernardino yaklaşık% 11 ve Imperial County% 20’nin üzerindedir.

Şimdiye kadar, UCSF’de bulaşıcı bir hastalık uzmanı olan George Rutherford, yüzde 5 pozitiflik eşiğini geçen bir bütün olarak devlet konusunda endişeli değil.

“Yapmanız gerekeni yapıyorsanız, birçok dava bulmalısınız” dedi.

  1. Cemaat yaşam ortamlarındaki salgınlar

Başlangıçta, korunmasız yaşlıların birbirine yakın yaşadığı bakım evleri ve hapishaneler salgınlara karşı özellikle hassastı. Bu hala doğru. Son günlerde, Marin County’deki San Quentin Eyalet Hapishanesinde 450’den fazla davada patlama yaşandı. Ve Kaliforniya’daki en az 12.400 vasıflı bakımevinde yaşayanlar pozitif test etmiş ve kriz başladığından beri 2.320’den fazla kişi ölmüştür.

Şimdi, halk sağlığı yetkililerinin bu sonbaharda yeni bir endişesi var: üniversite kampüslerine dönen öğrenciler.

Rutherford, “Her taraftan geliyorlar,” dedi. “Bu büyük bir endişe.”

Genel olarak sağlık uzmanları, insanların evde kalmaya ve kurallara uymaya istekli olmasının, özellikle maskeler söz konusu olduğunda, başka yerlerde açıkça azalmaya ve başkalarına açık bir geri dönüşe yol açmasından endişe duymaktadır. Ve özellikle sert vurulmuş Güney Kaliforniya’da.

Manhattan Pizzeria müdür yardımcısı Oscar Juarez, “Her hafta sonu Manhattan Plajı çok dolu. “Ve plajda kaç kişinin maskesinin kalmadığına şaşıracaksınız.”

Swartzberg, Rutherford ve diğer sağlık uzmanları bu uyarı işaretlerini yakından takip ederken, Kaliforniya şimdi pandeminin başladığından daha iyi yanıt verecek şekilde konumlandırılmıştır.

Rutherford, “Artık iletimin nerede gerçekleştiğini daha iyi anladığımız için elimizde çok daha ince araçlarımız var,” dedi.

Başka bir deyişle, San Quentin hapishanesinde bir salgın dikkat gerektirir, ancak bu Marin County’nin açık hava yemeklerini ve diğer işlerini kapatması gerektiği anlamına gelmez.

Yine de insanları temkinli olmaya çağırıyorlar.

“Hiçbirimiz ne olacağını bilmiyoruz,” dedi Swartzberg. “Şu anda çay yapraklarını

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil