Ana Sayfa Dünya, Gündem 28 Haziran 2020

Amerikada Polisler Kelepçelerini Asıyor

Haberin Yıldızı-

Amerikan Polisinde istifa telaşı, 25 Mayıs’ta polisin dahil olduğu George Floyd’un öldürülmesinden sonra polisler arasında istifalarda artışlar  başladı .

Polis Departmanına göre, geçen yıl aynı dönemde istifa dosyası veren memur sayısı  183 iken bu dönemde  yüzde 49’luk bir artış söz konusu.

Bir NYPD kaynağı, son ayrılıkların 36.000 üyeli bir departman için yaklaşmakta olan bir krize işaret edebileceğini ve bunun da “polisi feshet”  ortamında  1 milyar dolarlık bir bütçe indirimi ile karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.

“Yıpranma sayısındaki artış, yeni personel almadan sürdürebileceğimiz şeyin ötesinde personel sayımızı düşürmekten endişeliyiz ve Kent Konseyi’nin bu artışı dikkate almadığından korkuyoruz” dedi.

Polis Yardımseverlik Derneği başkanı Patrick Lynch, polislerin “iş yerinde 20 yıl ya da sadece iki yıl olmasına rağmen kırılma noktalarında olduklarını” söyledi. Hepimiz aynı soruyu soruyoruz: ‘Bu ortamda işimizi nasıl yapmaya devam edebiliriz?’ Ve tam da bu anti-polis kalabalığının istediği şey. Kimse polis olmak istemediğinden göstericiler ve suç örgütleri , nihai hedeflerine ulaşmış olacaklar. ” dedi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil