Ana Sayfa Dünya, Gündem 30 Haziran 2020

Trump Hakkında Tutuklama Emri Çıkarıldı

Haberin Yıldızı-

İran Trumpun peşini başkanlığı bitsede bırakmayacak ,Tahran Savcısı Ali Alqasimehr,Trump’u Bağdatta ki İran Genarellerin Ölümünden sorumlu bularak tutuklama kararı çıkardı.

İran’ın tutuklama emri çıkardığı ve Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Interpol’den Cumhurbaşkanı Donald Trump ve Bağdat’ta üst düzey bir İran generallerini öldüren insansız hava saldırısını gerçekleştirdiğine inandığı düzinelerce insan için yardım istedi.

Trump tutuklanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmasa da, suçlamalar İran ve ABD arasındaki yüksek gerilimlerin altını çiziyor, çünkü Trump Amerika’yı tek taraflı olarak Tahran’ın dünya güçleriyle nükleer anlaşmasından çekti.

Tahran savcısı Ali Alqasimehr, Trump ve Bağdat’taki General Qassem Soleimani’yi öldüren İran’ın 3 Ocak grevine katılmakla suçladığı 30’dan fazla diğer kişinin “cinayet ve terör suçlamalarıyla” yüzyüze geldiğini söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil