Ana Sayfa Gündem 6 Temmuz 2020

Ortahisar’dan Boztepe’ye Altın Dokunuş

Haberin Yıldızı-

Ortahisar’dan Boztepe’ye altın dokunuş!

Trabzon şehir merkezinin en hâkim noktasında bulunan Boztepe’nin doğal sit alanı olması ve alanda bulunan tarihi yapılardan dolayı Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na gönderilen “Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terasları Projesi” onay sürecinin tamamlanmasından sonra ihaleye çıkacak.

Ortahisar Belediyesi’nin tasarımını tamamladığı “Boztepe Yürüyüş Platformu ve Seyir Terasları Projesi” onay aşamasında. Trabzon şehir merkezinin en hâkim noktasında bulunan Boztepe’nin sit alanı olması ve alanda bulunan tarihi yapılardan dolayı Seyir Terası Projesi’ni onaylanması için Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiklerini dile getiren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, onay sürecinin tamamlanmasından sonra projeyi ihaleye çıkaracaklarını söyledi.

Başkan Ahmet Metin Genç, Boztepe’nin gerek yerli halk ve gerekse Trabzon’u ziyarete gelen turistlerin en uğrak yerlerinden biri olduğunu ve yapılacak proje ile de şehrin en cazip noktası haline geleceğine vurgu yaptı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin de aynı bölgede proje yapacağını ifade eden Başkan Genç, her iki projenin farklı projeler olmasına rağmen içerik ve tema yönünden birbirini tamamlayıcı nitelikte projeler olduğunu belirtti.

“DOĞAYA ZARAR VERMEDEN”

Seyir Terası Projesinin bölgenin doğal ve tarihi niteliğine en az zarar verecek şekilde yapılacağına dikkat çeken Genç, şöyle konuştu: “Seçim vaatlerimiz arasında yer alan Boztepe Seyir Terası Projesi’nin tasarım aşamasını tamamlayarak projemizi onaylanması için Trabzon Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na gönderdik. Gerekli değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra bir aksilik olmaması halinde projemizi ihaleye çıkaracağız. Trabzon Büyükşehir Belediyemizin de aynı bölgede projesi var. Her iki proje ayrı olmasına rağmen içerik ve tema itibarıyla birbirini tamamlayan projeler. Projemizi Büyükşehir Belediyemizle ile aynı zaman diliminde tamamlayarak halkımızın hizmetine açacağız.”

 “BİR KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ PLATFORMU”

Başkan Genç, proje kapsamında yükseklikleri 5 ya da 10 metre olacak şekilde 19 adet seyir terası yapacaklarını ve bunların üç tanesinin de cam teras şeklinde inşa edileceğini ifade etti.

Genç, proje kapsamında yapılacak ünitelerle ilgili şu bilgileri paylaştı:  “Seyr-i Şehir ve Boztepe Kültür Rotası” adı altında yapacağımız proje kapsamında inşa edilecek bütün imalatlar Boztepe’nin doğal yapısına minimum müdahale ile gerçekleştirilecek şekilde planlandı. Yapacağımız yürüyüş platformunun uzunluğu yaklaşık 1 km olacak. Projenin ana giriş noktası mevcut Boztepe tesislerinin otopark alanında yer alacak. İkinci alternatif girişin Kızlar Manastırı Girişi ile bağlantısı sağlanacak. Platformun yürüyüş aksının genişliği 3 metre olup, seyir noktalarında bu genişlik 20 metreye kadar çıkacak. Yürüyüş platformunda iki tane 100 metre karelik kafeterya inşa edilecek. Platform boyunca yaklaşık 19 noktada manzara gözlem terasları planlandı. Bunların 3 tanesi cam teras olacak. Seyir Teraslarının yüksekliği 5 ya da 10 metre olacak. Teraslar doğaya minimum zarar verilmesi için ayaklar üzerine yapılacak. Belirli noktalarda yağmur ve güneşten korunmak için örtü elamanları uygulanacak. Platform boyunca arazinin uygun yerlerine seyir basamakları, oturma, dinlenme ve yaslanma alanları yapılacak.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Yassı Değil Yaslı Ada

Yassı Değil Yaslı Ada

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil