Ana Sayfa Dünya, Gündem 6 Temmuz 2020

Rishi Sunak, ekonomiyi canlandırmak için Tüm İngilizlere 500 £ hediye edebilir

Haberin Yıldızı-

Exchequer Şansölyesi RishiSunak’ın, İngiliz işine finansal yardım eli vermek için bir plan yapmayı planladığı düşünülüyor. Başlangıçta Çözüm Vakfı tarafından hazırlanan düşünce kuruluşu tarafından hazırlanan planlar, İngiliz yetişkinlerin krizden en kötü etkilenen ekonomi sektörlerinde harcayabilecekleri 500 sterlin değerinde kupon verdiğini görecekti. Planlara göre, çocuklara benzer araçlar için 250 £ değerinde hediye çeki verilecek.

Teklifin, perakende, ağırlama ve turizm gibi COVID-19 tarafından en çok etkilenen sektörlere 30 milyar £ değerinde ekonomik teşvik sağlaması planlanıyor.

Hazinenin, thinktank ile yapılan son tartışmalardan sonra şemayı düşündüğü bildiriliyor.Planlar, makbuzların belirli sektörlerde kullanılmak üzere çitle çevrilmesini ve yalnızca “yüz yüze” perakende satışa izin verilmesini içerecektir.

Bu, fiziksel perakendeciler ile son aylarda bir patlama yaşayan çevrimiçi şirketler arasındaki oyun alanını düzleştirecektir.

Mevcut planlar, programın COVID-19 hit firmalarına büyük ölçüde iyileşme şansı vermek için bir yıl sürebileceğini gösteriyor.

Karar Vakfı, kupon temelli bir planın ekonomi için geçici bir KDV indiriminden daha etkili olacağını söyledi.

Vergi artışlarının yanı sıra KDV kesintileri, harcamaları teşvik etmek ve sırasıyla İngilizlerden para toplamak için birkaç hafta boyunca spekülasyon yaptı.

Benzer ekonomik gerileme endişelerini hafifletmek için dünyanın başka yerlerinde de benzer öneriler uygulanmıştır.

Tayvan, 1 Temmuz’da başlayan ve vatandaşların bu programı Aralık 2020’ye kadar kullanmalarını sağlayan bir teşvik çeki programı uyguladı.

Virüsün ilk ortaya çıktığı bildirilen Wuhan’da, Çinli yetkililer tüketici harcamalarını teşvik etmek için yarım milyar yuan kupon dağıttı.

Malta hükümeti bar, otel ve restoranlarda harcamak için 100 avroluk kuponlar dağıttı.

Sözde ‘High Street Voucher’ programı, kullanım kolaylığı sağlamak için kuponlar veya akıllı kartlar aracılığıyla teslim edilecektir.

Çözüm Vakfı, ikinci bir virüs dalgası İngiltere’yi vuracaksa bu fişlerin devre dışı bırakılabileceğini söyledi.

Çözüm Vakfı Araştırma Direktörü James Smith programa yorum yaptı.

“Ekonominin her bölümü mevcut krizden etkilenirken, bu durgunluğun öne çıkan özelliği bazı alanların diğerlerinden çok daha fazla etkilenmesidir.

Şansölye, şimdiye kadarki en büyük barış zamanı iş destek programlarını oluşturmanın yanı sıra, İngiltere harcamalarını en çok ihtiyaç duyulan yere koymalıdır.

Yalnızca bu sektörlerde harcanacak yetişkin başına 500 £ ve çocuk başına 250 £ değerinde olan evrensel bir ‘High Street Voucher’ programı, ekonomimizin doğru bölgelerinde talebi başlatacak, yaşam standartlarını artıracak ve işletmelere hedefli destek sağlayacak en çok yardıma ihtiyacı var.

“Şansölye, mevcut iş ortamında İş Tutma Planı gibi büyük ve cesur tedbirlerin memnuniyetle karşılandığını ve gerekli olduğunu şimdiden göstermiştir. Krizin can alıcı toparlanma aşamasına girerken de aynı yaklaşımı benimsemeli. ”

Bay Sunak, kriz sonrasında İngiltere ekonomisini yönlendirmek için yeni planlar düzenleyecek olan bir kurtarma paketini Çarşamba günü açıklayacak.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil