Ana Sayfa Gündem, Yaşam 8 Temmuz 2020

Çare Arıyorlar…

 Haberin Yıldızı-                         

                                          Ömer Hakan Usta Trabzonun en büyük STK Başkanı   Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun  bugünkü Belediye meclisinde yaptığı konuşmadan sonra gözler ona çevrildi.

Haberin Yıldızı olarak Başkan Usta yı   Makamında ziyaret edelim konuyu bir de onun  gözünden görelim araçları ne zaman değişecekler vatandaş yeni araçlara ne zaman binecek öğrenelim istedik.

Başkanın masasında evraklar  odası ise esnafla dolu idi belli ki yoğunluk fazla esnafın derdi çok çare ise Başkan Usta’dan aranıyor sabırla misafirlerini dinledi notlar aldı belli ki Başkana 24 saat mesai yetmiyor.

Başkan vaktin yok misafirin çok tek soru soralım  dedik –Dolmuşlar Değişiyor mu  ? diye sorduk

Başkan Ömer Hakan Usta “ Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı seçildiği günden itibaren esnafın refah seviyesinin artırılması, gelir seviyesinin yukarılara çekilmesi araçların yenilenmesi  konusunda çalışmalar yaptıklarını araç değişim ve modernizasyonun da tam da bu döneme geldiği söyledi   Başkan Usta  , “Bu çalışmalar neticesinde gerek Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu Beyefendiyle gerek valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu ile zaman zaman bir araya gelip istişareler yapıyoruz” olabilecek şoför esnafının lehine ne varsa onun üzerinde çalışıyoruz dedi.

Başkan Usta Şu anki en önemli konunun araç değişimi olduğunu söylerken , “Araç değişimi konusunda bizim dile getirdiğimiz ilk nokta esnafı araç değiştirebilir konuma getirmek. Araç parçalarına gelen zamlardan,  Pandemi dolayısı ile bütün dünyayı ekonomik krize sokan korona belası tüm sektörlerde olduğu gibi  söför esnafınada ağır bir darbe vurmuştur  şoför esnafımız en az 2 yıl bu ekonomik krizin yaralarını sarmaya çalışacaktır.Bu şartlarda  esnafımıza nasıl  arabanı değiştir diyeceğiz bu konuda Devlet büyüklerimizden ve Belediyemizden bazı desdekler beklemekteyiz.Esnafımızın bu şartlarda araç alacak durumda değil, gelir seviyesi maalesef düşük.

Evet belediyemizle ortak çalışmalar yaptık birkaç model üzerinde görüşmelerimiz oldu bu konuda bütün duraklarla ve esnafımızla defalarca toplantılarak gerçekleştirdik ve sonucundada Belediyemiz 2 MART TARİHİNDE  bir model belirledi ve Klimali , Güvenli ,İç kameralı, denetlenebilir . engelliler için erişilebilir olan . 12 kişilik araçlarla dönüşüme gidilmesi kararlaştırdı.

Bizler de esnafımızla birlikte süreci tamamlayarak bir an önce dönüşümü gerçekleştirmek arzusundaydık

Yüzyılda bir olabilecek bir dünya salgınını hesaplayamadık 15 marta artan vakalar la pandemi sürecine giren ülkemiz ve Trabzon bir dizi önlemler kapsamında yasaklar da gelince elimiz kolumuz bağlandı araçlarda %50 kapasite sokağa çıkma kısıtlamaları belimizi büktü esnafımız çalışamaz hale geldi gelir hanemiz -0- oldu 1o günde sıra gelen bir aracımız o çalışma gününde de 50 lira 60 liralarla kontak kapattı 150 tl yakıt kullanan aracımız 100 lirada borç bularak aracının deposuna yakıt koyabildi bu süreçte ödemelerini de yapamayan esnafımız borç ötelemelerinin yanında birde geçinebilmek için  kredilere kredi kartlarına  yüklendi şimdi geldiğimiz durum budur,borç içinde bir esnaf ve değişim yapması gereken bir araç konusu .

DESDEK BEKLİYORUZ

Ben Trabzon Şoförler Esnaf Odası Başkanı olarak önceliğim pek tabidir ki şoför esnafı ne Ben Oda Başkanı olarak nede Şoför esnafı arkadaşlarım  araç değişmeyelim demiyor karar alınmış değişeceğiz ama bu konuda Devlet Büyüklerimizden bu süreç den dolayı bazı isteklerimiz var öncelikle KDV nin ve ÖTV nin bu dönüşüm sürecinde araç alacak esnafımızdan muaf tutulması Devletimizin yeni araç alacak esnafımıza Halkbank , Ziraat Bankası ve Vakıfbank  aracılığı ile faizsiz kredi vermesini talep ediyoruz.

İKİ BAŞKAN DESDEK İÇİN HAZİNE VE MALİYE BAKANINA GİDECEK

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu gibi bizlerde biran önce yeni araçlara hizmet vermek istiyoruz lakin Başkanımız da bu yüzyılda bir olan salgını bilmekte ve etkilerini yakından takip etmekte kendilerininde bize bu konuda ılımlı yaklaşımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum elbirliği ile mümkün olan en kısa sürede inşallah Trabzon halkına hakettiği hizmeti sunacağız

 

Başkan Usta ; Bu konuda Hemşerimiz ve Gurur Kaynağımız   Hazine ve Maliye Bakanımız    Sayın Berat Albayrak Bey’den desdek bekliyoruz dedi

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

MOLDE KOLAY LOKMA DEĞİL

MOLDE KOLAY LOKMA DEĞİL

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil