Ana Sayfa Dünya, Gündem 8 Temmuz 2020

Novavax, Koronavirüs Aşısı Geliştirmek için Hükümetten 1.6 Milyar Dolar Aldı

Haberin Yıldızı-

Feds, biyoteknoloji firması Novavax’ınkoronavirüs aşısını geliştirmesine ve potansiyel olarak bu yıl başlayarak 100 milyon doz üretmesine yardımcı olmak için 1.6 milyar dolar taahhüt etti.

Salı günü açıklanan ödül, Trump yönetiminin Ocak ayına kadar aşı sağlama çabası olan WarpSpeed ​​Operasyonu’ndan bugüne kadar elde edilen en büyük ödül oldu.

ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Sekreteri Alex Azar yaptığı açıklamada, “Novavax’ın Operasyon Çözgü Hızı’nın çeşitli aşı portföyüne eklenmesi, bu yılın sonunda en kısa sürede güvenli ve etkili bir aşı olma ihtimalimizi artırıyor.” Dedi.

Para, Novavax’ın NVX-CoV2373 olarak bilinen aşı adayının üretimine başlamasına yardımcı olacak ve sonbaharda başlaması planlanan 30.000 katılımcıya kadar bir faz 3 klinik araştırmasını finanse edecek. Bu çalışma, aşının güvenli ve etkili olup olmadığını belirlemek için çok önemli olacaktır.

Novavax, Mayıs ayında Avustralya’da başlayan erken aşama denemesinin sonuçlarını henüz açıklamamış olsa da, bu ayın sonuna kadar ön verilere sahip olması bekleniyor. Maryland merkezli şirketin feds ile anlaşması, bir habere göre, aşıyı büyük ölçekte üretebileceğini ve gerektiğinde büyük miktarlarda dağıtabileceğini kanıtlamasını gerektirecek.

Novavax başkanı ve CEO’su Stanley C. Erck yaptığı açıklamada, “Pandemi benzeri görülmemiş bir halk sağlığı krizine neden oldu.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, ölümcül küresel salgının sona ermesine yardımcı olabilecek bir aşı yarışı, 19’u klinik değerlendirme de dahil olmak üzere 149 aday üretti.

WarpSpeed ​​Operasyonu , önümüzdeki aylarda 3. aşama denemelerine başlaması planlanan üç potansiyel aşıya daha önce fon sağladı . Ödüller, Eylül ayında final çalışmalarına başlayacak olan Johnson & Johnson’un adayı için 456 milyon dolar; Bu ay 3. aşama denemesini başlatmayı amaçlayan biyoteknoloji şirketi Moderna’dan bir aday için 483 milyon dolar; ve AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi’nden bir aşı için 1,2 milyar dolara kadar Ağustos ayında geç dönemdeki bir denemeye başlaması planlanıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil